zanimljiv podatak / Dinamo nikad otkad je Prve HNL na Maksimiru nije izbacio jaču momčad od Viktorije Plzen

Image
Foto: Marko Lukunic/Igor Kralj/PIXSELL

'Utakmica stoljeća' na Maksimiru udaljena je tek nešto više od jednog dana, a uoči dvoboja otkriven je jedan zanimljiv podatak

20.2.2019.
9:07
Marko Lukunic/Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo sutra na Maksimiru dočekuje češku Viktoriju Plzen u uzvratnom susretu 1/16 finala Europske lige. 

Utakmica stoljeća epitet je koji se često, pa i pretjerano koristi u sportskom, a posebice u nogometnom žargonu, no ovog puta takav opis drži vodu. Maksimir ne pamti ovakav interes za jednu europsku utakmicu, čak ni kad se igrala Liga prvaka, a činjenica kako Dinamo u nokaut fazi nije igrao 49 godina te kako će zbog ogromne potražnje za akreditacijama novinari morati sjediti i na navijačkim tribinama idu u prilog toj tezi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv podatak otkrivaju Sportske novosti uoči utakmice. Naime, Viktoria Plzen bit će najjača momčad koju će Dinamo pokušati izbaciti u Europi otkad se igra Prve HNL.

Viktoria je u ovu sezonu ušla kao 45. momčad Europe po UEFA-inom renkingu, a Dinamo, koji je na toj ljestvici pozicioniran na 77. poziciji, nikad u samostalnoj Hrvatskoj nije izbacio bolje plasiranu momčad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najjača momčad čiji je put stao na Maksimiru dosad bio je škotski Celtic 1998. godine. Modri su u Glasgowu izgubili 0:1, a zatim u uzvratu slavio s ogromnih 3:0. Škoti su tada držali 49. mjesto UEFA-inog renkinga. 

Najjača momčad pak, koju su Modri uspjeli izbaciti u nokaut susretima bio je amsterdamski Ajax. 2007. godine, nakon što im je njemački Werder u playoffu prepriječio put u Ligu prvaka, Luka Modrić predvodio je Dinamo do pobjede u Amsterdamu 3:2 nakon poraza u Zagrebu 0:1 i Modri su se tada plasirali u tadašnji Kup UEFA. Ajax je tada imao 20. najbolji koeficijent u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo