DINAMO KREĆE U NOVU EUROPSKU AVANTURU: / 'Moramo biti pravi, i na Euru smo vidjeli da ne pobjeđuje uvijek bolji'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Europsko prvenstvo je tek završilo, ali već ovaj tjedan nas čekaju nova nogometna uzbuđenja. Dinamo u utorak gostuje u Makedoniji, protiv Vardara igra prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka.

11.7.2016.
21:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Modri s novim trenerom Zlatkom Kranjčarom ulaze u novu europsku avanturu, a cilj je, kao i svake godine, isti - dokopati se grupne faze Lige prvaka. Jasno je da je Dinamo protiv Vardara izraziti favorit, ali opreza u redovima hrvatskog prvaka ne manjka.

'Sedloski će biti posebno motiviran'

"Prilazimo utakmici s velikom odgovornošću jer znamo da nas čeka izuzetno motivirani protivnik koji će čekati svoju priliku za što bolji rezultat. Dobro smo ih analizirali, kao i oni nas, igraju čvrsto i agresivno i sada je ostalo da igrači potvrde svoju kvalitetu. Uz sav respekt domaćinima, moramo biti svjesni da imamo puno europskih utakmica iza sebe pa smo upravo zbog tog iskustva prije utakmice u maloj prednosti, ali treba to potvrditi na terenu", prenosi Kranjčarove riječi službena Dinamova stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Zlatko Kranjčar

Trener Vardara je nekadašnji Dinamov nogometaš Goce Sedloski, što bi mogla biti opasnost za hrvatskog prvaka.

"Čeka nas trener koji odlično poznaje Dinamo, koji je igrao u Dinamu i sigurno će biti posebno motiviran. Ipak, mislim da su igrači svjesni koliko je važna ova utakmica i da će se prikazati u prvom svjetlu. Očekujem da se prezentiramo na visokom nivou, a sigurno ih nećemo podcijeniti jer su igrači svjesni da u ovoj fazi natjecanja nema popravka", dodao je Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U Skopju je i remi dobar rezultat'

Najavio je pritom da će navijači u Skopju vidjeti napadački orijentirani Dinamo.

"Došli smo ovdje pokazati što bolju igru i postići gol koji nam otvara puno mogućnosti u uzvratu. Svjesni smo organizacije i snage Vardara u fazi obrane, ali i oni će sigurno morati nešto pokušati prema naprijed jer ipak igraju doma. Neriješeno? Iz mojeg igračkog iskustva moram reći da je u Skopju protiv Vardara i to dobar rezultat, ali naravno da je želja ostvariti pobjedu. U svakom slučaju je dobra stvar što se konačna odluka donosi u Zagrebu iako još ne razmišljamo o toj utakmici. Oprezni smo, ali uvjereni u svoje mogućnosti", zaključio je Dinamov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da u Dinamu nemaju namjeru podcijeniti suparnika, potvrdio je i kapetan Domagoj Antolić.

"Čeka nas teška i zahtjevna utakmica u kojoj vjerujemo da smo bolja i iskusnija momčad. Upravo to iskustvo nas uči da ne pobjeđuje uvijek bolji, kao što smo vidjeli na Europskom prvenstvu, tako da moramo biti pravi. Dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili što bolji rezultat za uzvrat u Zagrebu", rekao je Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo