Dinamo objavio nevjerojatan podatak, ali brojke ne lažu

Dinamo je po broju trofeja u 21. stoljeću uspješniji od Barcelone, Manchester Uniteda, Bayerna i mnogih drugih slavnih klubova, a u Maksimiru su jako ponosni na tu činjenicu.

24.5.2013.
10:22
VOYO logo

"Portugalski portal zerozero.pt napravio je zanimljivo istraživanje svih europskih klubova, izbrojao trofeje i došao do činjenice da je Dinamo u 21. stoljeću drugi klub u Europi!

Dinamo je u ovom tisućljeću bolji od Barcelone, Manchester Uniteda, Bayerna i brojnih drugih europskih velikana. Pitate se po čemu? Vrlo je jasno – po trofejima. Naime, portugalski kolege izbrojali su trofeje svih europskih momčadi u ovom stoljeću i došli do brojke da je Porto najbolji, a Dinamo drugi klub Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dok Porto ima impresivnih 27 trofeja (9 prvenstva, 6 Kupova, 8 Superkupova, 1 Ligu prvaka, 2 Europske lige i 1 Interkontinentalni kup) Modri su sa 21 na fantastičnom drugom mjestu. Devet naslova prvaka, 8 Kupova i 4 Superkupa su trofeji koje su Modri osvojili u posljednjih 13 godina stavilo je Dinamo ispred (po)najbolje momčadi svih vremena Barcelone (20), ukrajinskog diva Shakhtara (19), Manchester Uniteda (18), Bayerna (18) te svih ostalih klubova u Europi.

Naravno, jasno je kako se ne mogu mjeriti prvenstva raznih zemalja niti koliko je teško doći do njih, no u svakom slučaju ovaj je uspjeh Modrih impresivan te jasno pokazuje sjajan kontinuitet rada", pohvalio se hrvatski prvak na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo