SENZACIJA U 'KRANJČI': / Lokomotiva pokvarila Dinamu proslavu naslova prvaka države

Image
Foto: PIXSELL

Lokosi su potukli dinamovce u Kranjčevićevoj

8.5.2018.
19:53
PIXSELL
VOYO logo

LOKOMOTIVA - DINAMO 3-1

LOKOMOTIVA: Hendija, Karačić, Burić, Kolinger, Musa, Šunjić, Barić, Knežević, Kastrati, Radonjić, Krstanović

DINAMO: Livaković - Rrahmani, Benković, Stojanović, Ademi, Lecjaks, Doumbia, Hajrović, Fiolić, Gavranović, Soudani

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši zagrebačkog Dinama propustili su prvu od tri meč lopte za osvajanje naslova prvaka, nakon što su u susretu 34. kola na gostovanju izgubili od Lokomotive 1-3. 'Modrima' za promociju u prvaka trebaju tri boda u zadnja tri kola, no prvu priliku su propustili. Preostaju im još dvije prilike, susreti protiv Rudeša i Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

OVA SLIKA GOVORI VIŠE NEGO TISUĆU RIJEČI: Nikola Jurčević nije znao što ga je pogodilo

Image

OVA SLIKA GOVORI VIŠE NEGO TISUĆU RIJEČI: Nikola Jurčević nije znao što ga je pogodilo

Golove za Lokomotivu zabili su Dejan Radonjić (4), Ivan Krstanović (13) i Ivan Šunjić (90+3), dok je pogodak za goste zabio Hillel El Arbi Soudani (66-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta u povijesti lokosi dva puta zaredom dobili Dinamo

Zanimljivo, Lokomotiva je u ožujku slavila protiv Dinama 4-1 ostvarivši prvu pobjedu u 28. međusobnih susreta. Sada je pak prvi put u povijesti spojila dvije uzastopne pobjede protiv 'modrih'. Također, lokosi su sad produljili niz bez poraza na šest susreta, a u posljednje četiri utakmice Lokomotiva je primila svega jedan gol, ovaj sad protiv modrih. Ali, idemo redom...

IGRAČI DINAMA NISU HTJELI PRED NOVINARE: ‘Žalosno je ovo što radimo, tragedija… Ne uzmemo li naslov, izdajice smo i lažovi’

Domaćin je poveo u četvrtoj minuti, a pogodak je postigao Radonjić. Nakon dvostrukog proigravanja s Ivanom Krstanovićem, Radonjić je sam povukao s centra i s lijeve strane ušao u kazneni prostor i pogodio suprotni kut Livakovićeva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

08.05.2018., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo. Dejan Radonjic, Tongo Hamed Doumbia Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

RADONJIĆ UNIŠTIO DINAMO U POLA SATA IGRE: Dinamovac napravio dar – mar svojima za samo 13 minuta

U 13. minuti već je bilo 2-0. Ovoga puta Radonjić je uzvratio Krstanoviću asistenciju. Pobjegao je po lijevoj strani i ubacio Krstanoviću. Napadač 'lokosa' je pucao, Benković je s crte odbio njego udarac, a Krstanović je iz drugog pokušaja zabio za 2-0.

Najbolju priliku u prvom dijelu Dinamo je imao u 44. minuti kada je Gavranović bio je prekratak nakon ubačaja iz slobodnog udarca. U 52. minuti Soudani je s vrha kaznenog prostora pucao i pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstanović i Bavić bili su neprecizni

Lokomotiva je u 55. i 64. minute imala sjajne prilike kojima je mogla razriješiti pitanje pobjednika, ali su Krstanović i Bavić bili neprecizni. "Modri" su smanjili u 66. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Soudani.

Prekršaj je nakon ubačaja iz kornera skrivio vratar Hendija nokautiravši Benkovića. U 79. minuti je Soudani mogao izjednačiti, ali je njegov pokušaj sa 20 metar završio u okviru gola. Sve dvojbe razriješio je Ivan Šunjić u posljednjim trenucima susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo vodi na ljestvici sa 70 bodova, Rijeka je druga sa 66 bodova, a treći je Hajduk sa 62 boda i utakmicom manje. Lokomotiva je skočila na peto mjesto sa 45 bodova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

90'+4 - Šunjić je zabio za 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Gavranović promašuje čistu priliku! Hendija je izletio na loptu i nekako nogom spretno skinuo zicer. On je junak Lokomotive danas uz Dejana Radonjića.

84' - Dinamo je sve karte bacio u napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Knežević je izašao van iz igre, Chago igra zadnjih deset minuta za lokose.

78' - Nova prečka Soudanija! Neće, pa neće Alžirca. Sada je tukao s dvadesetak metara, točno u prečku vratara Hendije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Vratar Lokomotive Hendija ovaj put skida nogom zicer Soudanija i spašava Lokomotivu od drugog gola.

73' - Musa je tukao lijevom nogom iz mrtvog kuta, Livaković fantastično obranio i spasio modre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - GOOOL, VRAĆA SE DINAMO: Bez problema Soudani poentira, Hendija se bacio lijevo, lopta ide desno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RADONJIĆ UNIŠTIO DINAMO U POLA SATA IGRE: Pogledajte što je dinamovac napravio svojima za samo 14 minuta

66' - Benković je dobio šakom u lice od Hendije, Križarić je dosudio penal za Dinamo.

58' - Olujić ulazi, Barić napušta teren u redovima Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Kakva prilika za Lomomotivu! Kastrati probija desnu stranu, servira loptu kao na pladnju Krstanoviću, a ovaj s šest metra puca mlako, loše i slabo u Livakovića.

52' - Vratnica Soudanija: Soudani je zatresao okvir gola, a slabo je na odbijenu loptu reagirao Budimir koji ju šalje daleko od cilja, od gola. Probudio se Dinamo u drugom dijelu, sad modri uistinu igraju nogomet. Jer, ono što su dinamovci prezentirali u prvom poluvremenu teško se može nazvati nogometom. Više je to bilo neko, nazovimo ga "zujanje" na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Šansa za Dinamo! Soudani je ostao sam pred Hendijom, golman Lokosa to brani, a iz drugog pokušaja Soudani također ne zabija jer lopta odlazi u obrambeni blok Lokomotive.

46'- Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+2: Gotovo je prvo poluvrijeme. Iako Dinamo ima veći posjed lopte, Lokomotiva je u prvom poluvremenu bila bolja momčad. Dinamo se nakon drugog gola malo probudio, međutim, ovaj nivo igre modrih nije dostojan gola za povratak u utakmicu, a kamoli proslave naslova prvaka. Zanimljivo, ali u zadnjih 135 minuta Dinama i Lokomotive, Lokosi vode čak 6-1.

40' - Izet Hajrović dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Nakon ubačaja iz kuta za Dinamo Ivan Krstanović je bio najviši u skoku i umalo poslao loptu u vlastitu mrežu.

35' - Radonjić ide na klupu, umjesto njega ulazi Matko Babić.

35' - Dinamovci su do sad napravili samo jedan prekršaj, to je bio na Radonjiću.

34' - Problemi za Lokomotivu, Radonjića, čini se, muče prepone. Sjeo je uz teren, mogao bi lako biti zamjenjen.

29' - Dinamo odgovara Lokomotivi. Hajrović je opet aktivan, namjestio je šut Gavranoviću koji puca u kut Hendije. Golman domaćih to skida. Igra se otvoren nogomet s obje strane, sada je Soudani imao šansu, na kraju ga Kolinger i Hendija zajednički blokiraju.

28' - Dinamo se preračuna u napadu pa zaborave da je naprijed Kastrati i lokosi povuku kontru...Ovog je puta mladi Lirim uzeo loptu i lako pobjegne, došao do šesnaesterca i srećom po Dinamo, zajedno s Radonjićem sve zakomplicirao.

25' - Dinamo nema ideje u napadu, igra modrih izgleda jalovo...

18' - Prvi znakovi života Dinama, dogodilo se to preko Izeta Hajrovića. Ubacio je bosanskohercegovački nogometaš s lijeve strane, Soudani pobjegao pažnji obrane Lokomotive i tukao glavom, Međutim, Hendija to rutinski odbija u korner.

14' - Trener Dinama Nikola Jurčević viće uz aut liniju svojim igračima: "Igrajte, ajde".

13' - GOOOL:Krstanović iz blizine zabija za 2-0. Ponovno je Dejan Radonjić sve zakuhao, pobjegao je po lijevoj strani gdje je dobio sjajnu loptu, a opet je spor bio Rrahmani. Sjajni Radonjić dodao je na šut Krstanoviću, ovaj savladao Livakovića da bi Benković očistio s crte. No, lopta se vraća Krstanoviću i on iz drugog pokušaja ne griješi.

7' - Fiolić je tukao s nekih dvadesetak metara i poslao loptu pored gola vratara Lokomotive Hendije.

4' - GOOOL: Radonjić zabija Dinamu za 1-0. Ti to kakav gol. Bila je to golčina Radonjića. Sletio se Dejan Radonjić s centra i zakucao loptu u mrežu Livakovića. Rrahmani ga nije mogao uhvatiti, Radonjić ga je otresao silinom i brzinom. Dobio je loptu na centru skroz lijevo i stigao do gola te fino završio akciju sam.

1' - Kastrati se sletio prema Livakoviću, ipak, pomoćni sudac sudi ofsajd.

1' - Na znak suca Igora Križarića počela je utakmica Lokomotive i Dinama u Kranjčevićevoj. Oko tisuću gledatelja pratit će ovu utakmicu uživo na stadionu.

17.45 - Neće biti lako Dinamu. Naime, momčad Lokomotive neporažena u zadnjih 5 utakmica, a gol nije primila u zadnjih 3 utakmice.

Za naslov prvaka nogometašima Dinama potrebna su još tri boda iz nadolazeće tri utakmice koliko ih je preostalo odigrati u sklopu ovosezonskog natjecanja u Prvoj HNL. Prilika za krunu nudi se već tijekom podneva kada lider ljestvice stiže u Kranjčevićevu gdje ga s početkom od 18 sati dočekuje Lokomotiva.

Utakmicu dvaju suparnika čiji se ishod po pravilu znao i prije njegova početka najavio je Dinamov trener Nikola Jurčević. Prije najave, ipak, valja podsjetiti da je Lokomotiva prvu pobjedu, povijesnu, u srazovima sa maksimirskom momčadi upisala prije nepuna dva mjeseca kada je slavila na gostovanju sa 4-1. Dosad je sve to bila 'jednosmjerna ulica', a ukupno gledano najbolje će o odnosu snaga (i nekim drugim stvarima) reći međusobni omjer – u 28 odigranih susreta Dinamo je slavio 26 puta uz po jedan remi i poraz u zadnjem dvoboju.

Tri meč-lopte

Nije baš realno očekivati za Dinamo negativan rasplet nadolazeće utakmice, no...

Kako bilo, pred susret 34. kola Prve HNL Jurčević kaže:

"U principu imamo tri meč-lopte, ali ne želimo na taj način razmišljati. Matematički nam trebaju tri boda i do ta tri boda želimo stići već protiv Lokomotive. Naravno, očekuje nas jako teška utakmica, kvalitetan protivnik koji u zadnje vrijeme igra dobro. Svladali su Rijeku i Osijek u posljednjim utakmicama, to je dovoljno upozorenje da su kvalitetna momčad s trenerom koji ih jako dobro vodi."

"Naši motivi su ogromni, najveći što mogu biti jer nakon teške, iscrpljućujuće i turbulentne sezone, možemo postati prvaci dva kola prije kraja. Imamo dosta problema u sastavljanju momčadi, imat ćemo 12-13 igrača na raspolaganju. Usprkos tome, ne tražimo alibi, već opću mobilizaciju svih. Jer, vjerujemo u pobjedu i slavlje nakon utakmice."

Dinamo ima motiv više

Jedan od onih koji se nadaju da tako neće biti jest strijelac odlučujućeg pogotka u prošloj utakmici protiv Rijeke, Dejan Radonjić.

"Svakako će biti utakmica zanimljiva. Naravno da Dinamo ima dodatan motiv, jer želi potvrditi titulu i osvetiti se za visoki poraz koji smo im nanijeli na Maksimiru. Što se tiče utakmice svakako se imamo pravo nadati pozitivnom ishodu, iz tjedan u tjedan pokazujemo kvalitetu. Vlada među nama odlična atmosfera, konačno nam je igra došla do prepoznatljivog nivoa te beremo plodove napornog rada, osvajamo bodove i pobjeđujemo."


Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo