KVARNER JE NA NOGAMA: / Dinamo čeka pakao na Rujevici, policiju zamršena situacija oko navijača

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Službena internetska stranica nogometnog kluba Rijeka pohvalila se rasprodanim stadionom za derbi-utakmicu protiv Dinama koja će se u sklopu 14. kola odigrati u nedjelju na Rujevici.

23.10.2015.
14:16
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Organizator utakmice pozvao je sve navijače domaće momčadi da na ogled protiv hrvatskog prvaka dođu u bijelim majicama, sa šalovima ili zastavama kako bi se stvorio ‘jedinstveni ambijent’ za susret koji će u nedjelju započeti u 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ježina na golu

Trećeplasirana Rijeka na ljestvici ima 25 bodova, dva manje u odnosu na vodeću momčad lige čiji će domaćini biti u sljedećem kolu. S Dinamove strane podsjećaju na prijašnje gostujuće oglede s Rijekom. Kroz 30 utakmica na gostovanju zagrebačka je momčad ostvarila 12 pobjeda, deset neodlučenih ishoda i osam poraza.

Novost za ovu utakmicu najavio je trener Dinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZGUBIO STRPLJENJE: /

Zoran Mamić sprema bitnu promjenu za derbi protiv Rijeke

Image
IZGUBIO STRPLJENJE: /

Zoran Mamić sprema bitnu promjenu za derbi protiv Rijeke

“Ježina će braniti u Rijeci. Razgovarao sam s Eduardom, svjestan je svega i iskazao je veliki profesionalizam i rekao da će dati sve od sebe kako bi ponovno zaslužio šansu. Ježina je prošle sezone pokazao da itekako zaslužuje biti tu gdje je, odlično je dugo podnosio sjedenje na klupi, živi za ovu momčad i ne sumnjam da će biti dobar te da je kvalitetno rješenje”, potvrdio je trener zagrebačke momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će biti težak protivnik za Dinamo, slaže se s tim i strateg Dinama.

"Izgledaju dobro unatoč neplaniranom gubitku bodova i europskom posrtaju. Često su bili bolji što nisu realizirali pobjedama, ali radi se o čvrstoj i kompaktnoj ekipi koja nam je glavni konkurent Igrači imaju vremena za odmor, utakmica s Rijekom je peti dan nakon Olympiakosa i momčad će biti spremna. Dapače, vidi se da je raspoloženje jako dobro. Bilo bi suludo da ih takva igra kakvu su pružili u utorak protiv kvalitetnog protivnika ne napuni samopouzdanjem; neovisno o rezultatu. Naravno, ne treba to prijeći u bahatost i to je moj zadatak spriječiti, ali mislim da se to neće dogoditi. Ipak, svaka utakmica je novo dokazivanje, ono što je bilo jučer ne vrijedi danas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija u problemima

Policija će morati riješiti i jednu iznimno kompliciranu situaciju. Naime, kavez za gostujuće navijače na Rujevici ima ograničen kapacitet. Rijeka je Dinamu poslala samo 275 karata, a na put se spremaju i navijači koji podržavaju Zdravka Mamića, ali i oni koji su protiv njega.

No, za sve njih neće biti mjesta. Inače, ove dvije skupine na gostovanjima su redovito odvojene policijskim i zaštitarskim kordonima ili su stavljeni na različite tribine kako ne bi došlo do kontakta. Stoga, uprava Dinama će odlučiti kojoj navijačkoj grupaciji će dati karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo