TUŽAN KRAJ LEGENDARNOG DIEGA / Maradona je pokopan bez srca: 'Izvađeno je iz njegovog tijela prije pokopa, htjeli su ga ukrasti'

Image
Foto: AFP

Maradona je preminuo od posljedica plućnog edema i srčanog udara

22.11.2021.
14:55
AFP
VOYO logo

Legendarni Argentinac Diego Armando Maradona, jedan od najboljih nogometaša u povijesti, preminuo je krajem 2020. u 61. godini života.

Image
TRENUTAK ZA PAMĆENJE /

Maradona je uzeo mikrofon i počeo plakati, cijeli stadion plakao je s njim

Image
TRENUTAK ZA PAMĆENJE /

Maradona je uzeo mikrofon i počeo plakati, cijeli stadion plakao je s njim

Maradona je preminuo od plućnog edema i srčanog udara, a nakon njegove smrti Argentinci su otvorili istragu protiv njegovog liječnika Leopolda Luquea, kao i medicinskog tima koji se skrbio o njemu jer Maradona je pušten na kućno liječenje nedugo nakon što je imao tešku operaciju hematoma na mozgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istrazi Maradonine smrti otkriven je plan dijela navijačke skupine kluba kojega je vodio, Gimnasije la Plate, koji su vježbali krađu Maradoninog srca prije pokopa.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Diego Maradona runs with the ball, NAPOLI 1 v AC Milan 1, 901221. Diego Maradona,Image: 571290883, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no

Argentinski novinar i liječnik Nelson Castro, autor knjige 'Diegovo zdravlje: istinita priča', otkrio je da Maradona bio ovisan o svemu što je bilo opasno za njega, ali i da je imao jako izdržljivo tijelo zbog čega je živio dulje nego ostali ljudi s njegovim zdravstvenim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko srce

Castro je potom prokomentirao srce legendarnog Maradone i otkrio da je on pokopan bez njega.

"Njegovo je srce bilo teško oko pola kilograma, a obično je teško oko 300 grama. Imao je jako veliko srce sportaša, ali i srčanu manu", ispričao je Castro za argentinske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grupa navijača Gimnasije planirala je ukrasti njegovo srce, nisu uspjeli, bio je to previše odvažan pothvat. Doznalo se za taj plan prije nego što su ga pokušali ostvariti. Njegovo srce je izvađeno zbog proučavanja, bilo je važno utvrditi uzrok smrti", poručio je Castro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo