TRENUTAK ZA PAMĆENJE / Maradona je uzeo mikrofon i počeo plakati, cijeli stadion plakao je s njim

Image
Foto: Screenshot

Prije 20 godina Maradona je održao poznati govor na stadionu Boca Juniorsa, koji je odrazio njegovu igračku veličinu

14.11.2021.
8:24
Screenshot
VOYO logo

Gotovo je godina dana prošla od smrti legendarnog, po mnogima i najboljeg nogometaša svih vremena Diega Armanda Maradone.

Dok se još uvijek pojavljuju u medijima detalji o njegovoj smrti, ali i o raznim dugovima i ostavštini koja je iza njega ostala, prisjećamo se i nekih dirljivih trenutaka koje nam je svima pružio svojom igrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 20 godina Maradona je održao poznati govor na stadionu Boca Juniorsa, koji je odrazio njegovu igračku veličinu. Oprostio se Maradona tad od nogometa, iako više nije izgledao kao nogometaš. Imao je viška kilograma, no kakve je samo emocije izazvao svojim riječima, to neće nikad navijači Boce zaboraviti.

Jednostavno, Diego je uzeo mikrofon i počeo pričati, a uskoro je i zaplakao, a cijeli je stadion plakao s njim. Pogledajte snimku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio karijeru u Argentini

Inače, Maradona se proslavio igrajući za Boca Juniorse. Bio je to njegov prvi jači klub u kojem je stekao svjetsku slavu, a nakon toga je prešao u Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov je ga je životni put vratio u Boca Juniorse na kraju karijere, no nije se tamo baš naigrao. Maradona je pred kraj svoje karijere imao puno problema s disciplinom, često je znao zaraditi suspenzije, a mučile su ga i ozljede.

Ipak, u svojih je 60 godina proživio što nitko nije i iza sebe ostavio neizbrisiv trag u nogometnoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo