Del Piero na pragu rekorda koji Messi može sanjati

Sve je spremno za otvorenje novog Juventusovog stadiona za kojeg legenda torinskog kluba Alessandro del Piero tvrdi da je revolucionaran.

8.9.2011.
10:37
VOYO logo

Juventus će u četvrtak navečer utakmicom protiv Notts Countyja otvoriti vrata svog novog, 122 milijuna eura vrijednog doma na kojeg su u Torinu vrlo ponosni te se nadaju da će ih vratiti u vrh Serie A.

Stara dama će tako postati prvi talijanski klub koji će biti i vlasnik svog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je posljednja dva prvenstva okončao na sedmom mjestu ljestvice i propustili nastupe u Ligi prvaka, a vjeruju da će na novom stadionu i momčad igrati bolje.

"Ovaj stadion će promijeniti nogomet, donijet će nam minimalno dodatnih deset bodova u sezoni, a bit će i više novca. U Italiji vladaju čudna pravila. Drugi veliki europski klubovi oko 25 posto godišnjih prihoda dobijaju od stadiona, a kod nas je taj postotak 13", kaže predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, koji računa da će njegov klub ove godine utržiti 32 milijuna eura od stadiona, umjesto prošlogodišnjih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alessandru del Pieru ovo će biti čak četvrti Juventusov dom nakon Stadio Comunalea, Stadio delle Alpija i Olimpica te vjeruje da će klubu donijeti puno dobroga.

"Ovo je kulturološka revolucija, ali definitivno i revolucija u nogometnom svijetu. Nadam se da će ovo postati primjer i norma za ostale stadione u Italiji. To je moj četvrti stadion otkako sam u Juventusu. Ovo mi je najčudniji rekord kojeg držim i jedan od onih kojeg će teško srušiti. Sada smo konačno u svom prvom pravom domu i nadam se da će stvoriti posebnu kemiju između igrača i navijača koji će biti naš 12. igrač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion može primiti 41 tisuću navijača, a prvi red tribina udaljen je samo sedam i pol metara od travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo