Legenda Šibenika i Hajduka / Dejan Računica za RTL: 'Hajduk mora osvojiti trofej no primarna im je zadaća grupa europskog natjecanja'

Image

RTL-ova ekipa je porazgovarala s Dejanom Računicom o njegovom povratku na Šubićevac, odnosu sa Slavenom Bilićem, Hajduku te izjavi koju su mu Funcuti zamjerili

21.4.2022.
9:31
VOYO logo

Ovogodišnji HNL iz perspektive domaćih ljubitelja nogometa nudi sve što navijač može poželjeti. Nesmiljenu utrku za naslov između čak tri, a donedavno i četiri kluba, karizmatične zvijezde na terenu i osebujne likove na klupama i puno emocija na svim krajevima Lijepe naše.

Dok borba za naslov privlači veliku pozornost medijskog prostora za klubove od petog do desetog mjesta je nešto manje no proteklih tjedana smo zbog Dejana Računice i Funcuta često osluškivali i što se događa na Šubićevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik je nakon sjajne prve polusezone na proljeće ušao u krizu rezultata, a promjenom vlasništva došlo je i do potresa u svlačionici i na katu. Prije malo više od mjesec dana Narančaste je preuzeo legendarni veznjak Šibenika i Hajduka, Dejan Računica s misijom da zaustavi slobodni pad potresene momčadi.

Image
DERBI SEZONE /

Nikola Kalinić maestralnim potezom srušio Dinamo na prepunom Poljudu i maksimalno zakomplicirao borbu za naslov

Image
DERBI SEZONE /

Nikola Kalinić maestralnim potezom srušio Dinamo na prepunom Poljudu i maksimalno zakomplicirao borbu za naslov

Računicina izjava uzburkala strasti na jugu

Nekoliko su se tjedana Računica i Šibenik tražili i tek što je momčad na terenu počela pokazivati pomake nakon poraza od Hajduka, jedna Računicina izjava uzburkala je duhove na Šubićevcu. Nakon dobre predstave svoje momčadi i nesretnog poraza uslijed primljenog pogotka u zadnjim trenucima dvoboja Računica je između ostalog konstatirao kako se nada 'da će taj pogodak Hajduku barem donijeti toliko željeni naslov'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava je bila izvućena iz konteksta no Funcuti su mu to zamjerili, a s tribina su se u idućoj utakmici mogle čuti brojne uvrede na račun Dejana Računice. Šibenik je napokon u tom dvoboju pobijedio Slaven Belupo 2:1 i prekinuo negativan niz. RTL-ova ekipa je povodom svih tih zbivanja posljednjih nekoliko tjedana porazgovarala s Dejanom Računicom o njegovom povratku na Šubićevac, odnosu sa Slavenom Bilićem, Hajduku te izjavi koju su mu Funcuti zamjerili.

Pobjeda protiv Dragovoljca za ostanak u 1. HNL

Prvo se, naravno, dotaknuo prvog idućeg dvoboja u kojem bi pobjedom protiv Hrvatskog dragovoljca i matematički osigurao ostanak Šibenika u prvoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnjih par utakmica daje nam za pravo da o tome razmišljamo i da odigramo dobru utakmicu i da se vratimo s dobrim rezultatom iz Zagreba", samouvjereno je konstatirao Računica koji se potom osvrnuo na svoj nedavni povratak u Šibenik.

"Odavde je sve krenulo što se tiče igračke karijere. Odavde sam u biti krenuo i napravio ime preko Hajduka i kasnije kad sam ušao u trenerske vode poziv Šibenika nisam mogao odbiti. Naravno da sam se vratio", ispričao je popularni Dejo što za njega znači povratak korijenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić ima karizmu i neće mu nedostajati ponude

Iako je izgledno da će ostvariti ciljeve koji su pred njega postavljeni kada je stizao na klupu upitno je hoće li na njoj ostati. Njegova je karijera usko vezana za karijeru Slavena Bilića kojem je Računica prvi pomoćnik.

"Jedna od mojih opcija je i to, a također sam svjestan da on i dalje računa na mene. Slaven je kroz svoju trenersku karijeru napravio karizmu koju je imao i dok je bio igrač. Normalno, iza sebe ima niz dobrih klubova i sigurno mu neće nedostajati ponuda, čak i iz Engleske. To je ono što njega čini posebnim", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne želim raspravljati dalje o tome'

Neizbježna tema u razgovoru s Dejanom Računicom je i Hajduk. Klub u kojem je ostavio golem trag i kojeg trener Šibenika voli javno što mu je nedavno donijelo brojne probleme. Osvrnuo se Dejo i na dugo iščekivanu konkurentnost Bilih u ovoj sezoni.

"Hajduk mora osvojiti trofej, jedan od trofeja, ali bez obzira na trofeje, Hajduku je primarna zadaća Europa. Odnosno svi ti trofeji neće značiti ništa ako ne uđe u grupu jednog od europskih natjecanja', iznio je svoje mišljenje trener Šibenika, a na samom kraju zaključio je priču o slučaju kojeg mu zamjera navijačka skupina Funcuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim raspravljati dalje o tome. Što sam rekao već sam rekao. I tu završava sva priča o tome", stavio je Računica ovom izjavom točku na i spomenutog sukoba.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo