'Trener je kriv što smo izgubili finale Lige prvaka'

Iznenađujuće od Danijela Pranjića. Hrvatski reprezentativac vrlo je oštro kritizirao Bayernova trenera Juppa Heynckesa kao krivca za poraz bavarske momčadi u finalu Lige prvaka od Chelseaja.

13.6.2012.
15:07
VOYO logo

"Nije Chelsea nas pobijedio. Londonska je momčad samo uzela ono što smo joj mi ponudili. Pobijedili smo sami sebe. Mislim da je trener Heynckes napravio nekoliko pogrešaka tijekom utakmice, posebice kad je pri kraju utakmice u igru ubacio Daniela van Buytena. Naša je obrana 85 minuta izgledala nepropusno. Onda smo u 88. dobili gol nakon kornera. Heynckes uopće nije trebao mijenjati obranu", rekao je Pranjić u razgovoru za Sport1.

Pranja je stao u obranu dvojice svojih suigrača, Anatolija Timoščuka i Ivice Olića. Prvi je odbio pucati penal prilikom raspucavanja, drugi je promašio. "Mislim da nije u redu kritizirati njih dvojicu. Kritike prije zaslužuju igrači poput Arjena Robbena i Tonija Kroosa. Oni su igrali puno češće, te bili među službenim izvođačima kaznenih udaraca. Oni su trebali pucati", rekao je hrvatski igrač te potvrdio da je tri godine uživao u Münchenu premda mu je minule sezone zbog neigranja bilo najteže. "Nažalost, trener me nije vidio u svojim planovima. Palo mi je to izrazito teško. Nije lako pronaći motivaciju za trening u takvim okolnostima." Pranjiću je istekao ugovor i napustio je klub. Novi još uvijek traži. Otklonio je mogućnost da bi karijeru mogao nastaviti u Njemačkoj ili Nizozemskoj, gdje je igrao prije dolaska u Bayern. Kad je u pitanju njegov status u hrvatskoj reprezentaciji, 30-godišnji lijevi bočni branič kaže: "Naravno da mi nije drago što nisam u prvoj momčadi. No, reprezentacija je u prvoj utakmici odigrala jako dobro i ostvarila zasluženu pobjedu. To je najvažnije. Sada smo prvi u skupini i bitno je da ne izgubimo protiv Italije. Bit će za nas jako dobar i bod pod uvjetom da Španjolci ne pobijede Irce s trima ili više pogodaka razlike. Naravno, u četvrtak želimo pobijediti. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko su jaki Talijani? Iskreno rečeno, ugodno su me iznenadili predstavom protiv Španjolaca. I na ovom turniru Italija izgleda dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo