Izjava koja je 'zatresla' Hrvatsku je šuplja priča?

'Ta Surkisova prijetnja bila je i za mene iznenađujuća i bila je prestroga za jedan takav skup. Na njemu joj nije bilo mjesto, a imala je velik odjek.

13.3.2013.
13:10
VOYO logo

Dva dana nakon burne skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je izaslanik šefa UEFA-e Michela Platinija ispalio kako bi hrvatska reprezentacija i klubovi mogli biti izbačeni s međunarodnih natjecanja javio se izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović s nekoliko objašnjenja.

Tvrdi da nije istina da će se 18. ožuka sastati Platini i Zoran Milanović, što je na HTV-u izjavio doministar znanosti i sporta Petar Skansi, već da bi u Zagreb trebala stići delegacija UEFA-e u sastavu Grigorij Surkis, član IO UEFA-e František Laurinec i šef za sigurnost Marc Timmer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbanović je priznao i da Surkisovu prijetnju o mogućim žestokim sankcijama nije očekivao.

"Ta Surkisova prijetnja bila je i za mene iznenađujuća i bila je prestroga za jedan takav skup. Na njemu joj nije bilo mjesto, a imala je velik odjek. Barem ja, koji sam svake godine u UEFA-i po nekoliko puta, znam da se nekoga ne izbacuje iz natjecanja samo tako, da za to postoji određena procedura, a i morala bi se utvrditi odgovornost HNS-a za eventualne propuste. Nama u HNS-u nikada nije bilo ni na kraj pameti tvrditi da bi za neku takvu sankciju odgovorna bila Vlada. Dapače, mi ne bježimo od odgovornosti i stoga smo joj u svojemu pismu ponudili suradnju u rješavanju svih problema", izjavio je Vrbanović za Večernjak i reagirao na Milanovićevu izjavu da će za eventualne sankcije biti odgovorni ljudi koji u HNS-u zarađuju masan novac, a ne sadašnja ili prošla Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenađen sam tom premijerovom izjavom i ne bih je komentirao. Ne znam na koga je mislio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo