DALIĆ SECIRAO DERBI NA RUJEVICI: / 'Keku treba vremena da podmaže sve mehanizme, a šteta što je Dinamo toliko odmakao'

Image
Foto: PIXSELL

O derbiju je govorio hrvatski izbornik

9.3.2018.
13:50
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u svojoj je trenerskoj karijeri vodio tri kluba iz Hrvatske - Varteks, Slaven Belupo i Rijeku. Upravo je o posljednjem klubu govorio i analizirao derbi na Rujevici protiv Dinama.

ZLATKO DALIĆ EKSKLUZIVNO ZA NET.HR: ‘Ne zabrinjavam se previše zbog napadača, a Livaju nisam zvao samo iz jednog razloga…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijeka je iskoristila ponuđeno"

Riječani su slavili 4:1, ali Dinamo je i dalje daleko na vrhu Prve HNL. "Bila je dobra utakmica, veoma dinamična i borbena. Rijeka je iskoristila ponuđeno", rekao je Dalić u razgovoru za Novi list koji je pohvalio domaću momčad.

[VIDEO] DALIĆ OBJAVIO POPIS ZA MEKSIKO I PERU: Vraćaju se dva ključna igrača, izbornik progovorio i o Ladiću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno dobro izgleda. Treneru Keku trebat će vremena da podmaže sve mehanizme igre", rekao je Dalić, a dotaknuo je i pojedinačno nekih igrača.

"Bradarić je vođa ove momčadi, odrađuje veliki posao u defenzivi"

"Čolak je veliko pojačanje. Radi puno u fazi napada, namjestio je gol... Nije klasični srednji napadač koji čeka loptu da bi zabio gol. Sudjeluje u igri. Heber je potvrdio koliko je opasan po lijevoj strani. Znam ga iz Slaven Belupa. Rijeka je s njim napravila dobar posao", primijetio je hrvatski izbornik. "Bradarić je vođa ove momčadi, odrađuje veliki posao u defenzivi, odgovoran je koliko i agresivan. Na terenu je produžena ruka trenera Keka. Njega se sluša. Trenerove zamisli, što je veoma bitno za funkcioniranje momčadi, provodi na terenu, dirigent je ekipe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Leovac vratio se u ovom prijelaznom roku u Rijeku kako bi bio na vidiku 51-godišnjem stručnjaku.

Dalić smatra da je šteta što se Dinamo toliko odvojio

"Vidljivo da nije u punoj formi. Mora i može puno više. Posebice kod primljena pogotka ne smije onako ispasti iz igre u duelu. Očekujem da uhvati svoju formu i izbori svoje mjesto u reprezentaciji. Mora popraviti igru u fazi obrane, ali i više se uključivati u igri prema naprijed", rekao je Dalić i dodao što ga je iznenadilo u igri momčadi Marija Cvitanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno puno grešaka igrača Dinama. Šteta što je Dinamo odmakao toliko bodova... Prvenstvo je moglo biti zanimljivo", zaključio je Dalić za Novi list.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo