[VIDEO] DALIĆ OBJAVIO POPIS ZA MEKSIKO I PERU: / Vraćaju se dva ključna igrača, izbornik progovorio i o Ladiću

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dalić je pozvao 26 igrača i trojicu vratara, a na put u SAD će ići 20 igrača i trojica vratara. Konačan popis za SAD objavit će 15. ili 16. ožujka. Vatreni igraju s Peruom 23.

5.3.2018.
10:43
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca za prijateljske oglede s Peruom i Meksikom. Vijest je povratak Vedrana Ćorluke i Marka Pjace. Poručio je i da u budućnosti računa na neke druge igrače poput Marka Livaje. Rekao je da je ozbiljno razmišljao o njemu i da će ga sigurno netko otići gledati u Grčku.

"Ako nastavi zabijati kao do sada mora biti u mom fokusu", poručio je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred nama su dvije važne utakmice, to će biti dobar test", kazao je Dalić na početku. Upitan je odmah za kapetana, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog davanja lažnog iskaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ladić?

"Brine me situacija s Modrićem, ali mislim da će sve dobro podnijeti i biti pravi kada to bude trebalo. Sad mi je važno da prođe ozljeda", kazao je Dalić.

"Ladić? Otkako sam došao na mjesto izbornika nastojim izbjegavati probleme. Ne vidim i ne želim probleme, želim dobru atmosferu. Izjasnio sam se oko stožera i rekao koje ljude želim. Za mene je najvažnije da ga kompletiram do Rusije. Prije mene je 12 izbornika slagalo stožer neovisno i slobodno i tako će biti i poslije mene. Ne vidim problem u tome da ja ne slažem svoj stožer", poručio je Dalić. Nakon deset mjeseci i operacije Ahilove tetive Ćorluka je opet među Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluka i Talijani

''To je igrač koji je bitan. Znam da je dugo pauzirao, ali treba ga čekati da se vrati. Mislim da se može vratiti u pravu formu i da nam bude od koristi'", kazao je izbornik. Što se tiče NikoleVlašića, izjavio je da ga je prepustio izborniku mladih Nenadu Gračanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

''On sada ne igra, to mi je žao, da ga ne mogu zvati u reprezentaciju. Naravno da računam na njega, ali prvo mora igrati. Neki stariji igrači mogu preskočiti neke utakmice, ali mladi moraju igrati. Ako bude igrao, bit će u mom izboru", pojasnio je.

"Naši Talijani? Kalinić je u reprezentaciji uvijek bio dobar, Mandžukićeva uloga u Juveu je drukčija. Perišiću je pala forma, ali to je normalno. Siguirno će biti pravi u Rusiji", kazao je. Dodao je i da ga veseli Kramarićeva odlična forma, baš kao i Pjacin povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marko nam treba i on ne mora brinuti oko svoje pozicije u reprezentaciji", završio je Dalić.

Prije toga rekao je nekoliko riječi u predstojećoj turneji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turneja

''Kad sam rekao da želim jake protivnike, to je bio cilj. Dat ću šansu svim igračima, iskoristit ću sedam dana za komunikaciju, razgovor, kako bih vidio što mi je činiti. Jasno da ne mogu očekivati neku posebnu igru, ali moramo vidjeti gdje smo. Rezultat nije bitan, ali ne idemo tamo gubiti.''

''Moramo pripremiti dva sistema igre. Ja neću odustati od 4-2-3-1. Ali, moramo imati sistem za defanzivnu igru, s možda čak trojicom stopera. Moramo vidjeti situaciju.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis:

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRANA: Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Samdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Marin Leovac (Rijeka), Zoran Nižić (Hajduk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI RED:Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Mario Pašalić (Spartak Moskva), Filip Brdarić (Rijeka)

NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Duje Čop (Standard Liege), Ante Rebić (Eintracht), Ivan Santini (Caen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo