Pressica uoči utakmice / Dalić se obrušio na organizatore: 'Ne znam tko je donio odluku da igramo u 15 sati, neće biti lako'

HNS je u prodaju pustio još ulaznica za utakmicu u Osijeku iako su već sve 'bile rasprodane'

7.6.2019.
18:17
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić obratili su se javnosti na konferencji za medije uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice protiv Walesa. Hrvatska će u Osijeku morati ići na pobjedu jer nakon dvije utakmice u kvalifikacijama i poraza protiv Mađara imamo samo tri boda.

"Očekujemo jako tešku utakmicu protiv, po meni, ponajbolje ekipe uz našu u ovoj grupi. Mi nakon lošeg rezultata protiv Mađara nemamo pravo na pogrešku i jedino što nas sutra zanima jest pobjeda i nadam se da ćemo uspjeti doći do nje. U Osijeku se osjećamo ugodno kad igramo, imamo pozitivna iskustva i fenomenalnu podršku", rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavljala su se i brojna pitanja o Modrićevu suigraču iz Reala Garethu Baleu za kojeg je jasno da je najopasnija velška prijetnja.

Modrić: "Balea očekujem u najboljoj mogućoj formi"

"S Garethom se nisam čuo otkad smo se rastali u Realu. Imat ćemo priliku porazgovarati sutra nakon utakmice. Kako se on osjeća, trebate pitati njega. Igre u klubu i reprezentaciji ne moraju imati poveznicu. Sutra očekujem Balea u najboljoj mogućoj formi, ali se nadam da ćemo ga uspjeti zaustaviti da ne pokaže svu svoju kvalitetu", rekao je Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za velšku momčad Modrić je imao samo riječi hvale.

"Wales je jako dobar i kompaktan. Osim Garetha koji je, po meni, njihov najbolji igrač, imaju još odličnih igrača, pogotovo prema naprijed. Imamo veliki respekt prema njima i znamo da nas očekuje teška utakmica kao i svaki put kad smo igrali protiv njih", rekao je kapetan naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je progovorio i o terminu utakmice koja je na rasporedu u subotu u 15 sati.

"Dok sam bio u Engleskoj, utakmice su se igravale uvijek u to vrijeme, bilo je dosta velikih vrućina. Kako je, tako je. Moramo se prilagoditi uvjetima. Meni to nije nikakav problem jer ja osobno volim ranije utakmice", rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić o terminu utakmice

"Igramo doma i nemamo pravo čekati i braniti se. Moramo biti momčad koja ima posjed lopte i tu je naša kvaliteta. Ali vidjeli smo da se i tu krije puno opasnosti. Moramo biti koncentriraniji i odgovorniji. Nećemo moći imati veliku agresiju i presing zbog vrućine. Neće biti lako", rekao je izbornik Dalić pa se požalio na termin utakmice:

"Doista ne znam tko je donio tu odluku da Hrvatska igra u 15 sati. Ipak smo mi drugi na svijetu. U tri sata igraju samo Hrvatska, Albanija i Island. Trebat će o tome voditi računa. Neću u tome tražiti alibi, ali tvrdim da taj termin nije idealan, pogotovo ako je 30 stupnjeva. No, jednaki su uvjeti i nama i Velšanima, i neću tu tražiti alibi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je govorio i o pritisku koji je na leđima Hrvatske.

"Kod nas je uvijek pritisak, protiv koga god igrali. Mi smo takav narod, mi od toga ne bježimo. Znamo što nas čeka sutra. Pritisak - nakon lošeg rezultata u Mađarskoj. Trebamo osvojiti 15 bodova da bismo prošli grupu. Nije bitno na kakav način, ali moramo osvojiti ta tri boda", istaknuo je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je u prodaju pustio još ulaznica za utkamicu u Osijeku iako su već prije "sve bile rasprodane".

No, kako bi sutra trebala izgledati hrvatska nogometna reprezentacija?

"Dalić je prelomio oko zamjene za Ivana Rakitića. Izjavio je kako očekuje od Matea Kovačića utakmicu na razini finala Europske lige. Od ostalih pozicija koje su bile upitne, Brekalo gore na desnom krilu umjesto Rebića, lijevi bek Borna Barišić, desni bek Tin Jedvaj, stoperski par Vida, Lovren", kazao je RTL-ov reporter Marko Vargek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vargek je spomenuo i da je Dalić u Opatiji puno radio na obrani. Obrana koja je bila dekoncentirana u prve dvije kvalifikacijske utakmice, obrana koja je išla dosta visoko, bila je kažnjavana u tim utakmicama. 

"Dalić je najavio da neće srljati grlom u jagode, zna da je s druge strane Gareth Bale, nogometaš koji je najbrži s loptom na svijetu, koji postiže brzine do 36 kilometara na sat. Rekao je Dalić da nećemo moći vršiti non-stop pritisak i zbog vrućine. Za sutra su najavili temperature između 31 i 33 stupnja celzijusa. Luka Modrić je najavio da mu ne smeta taj termin, no Dalić je bio dosta ljut na konferenciji za medije", rekao je Vargek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što su rekli nogometaši Walesa?

Velšani su rekli da se nisu mogli pripremiti na vrućine, i njih su vrućine iznenadile.

"Izbornik Walesa je s podsmjehom rekao da tako nije u Walesu. Oni su čak odradili mini-ciklus priprema u Portugalu kako bi se prilagodili na ove temperature. Velšani su svjesni svoje šanse, svjesni su da se mnogo toga promijenilo od zadnjeg susreta koji je igran 2013. u Gradskom vrtu kada je Hrvatska slavila 2:0. U međuvremenu, Wales je bio polufinalist Europskog prvenstva, a Hrvatska finalist Svjetskog prvenstva. Itekako Velšani vide ovdje svoje šanse za zakomplicirati život Hrvatskoj", istaknuo je Vargek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je da stadion pripada staroj školi. Riječ je o dugoj tradiciji i to je izazov. Uvijek je izazov kada igrate u gostima. Još kada se tomu doda da igramo protiv finalista Svjetskog prvenstva i momčadi koja ima igrače poput Luke Modrića, koji je vjerojatno bio najbolji igrač svijeta proteklih godina. Bit će to izazov na terenu i izvan njega, ali mu se veselimo", kazao je izbornik nogometne reprezentacije Walesa, Ryan Giggs.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo