DALIĆ O MALOJ MINUTAŽI MLADIH REPREZENTATIVACA: / 'To je minus, nije dobro da ne igraju, ali vjerujem u njih'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"U reprezentaciji će igrati i na Svjetsko prvenstvo ići samo najbolji", kaže Dalić

3.2.2018.
10:43
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, osvrnuo se na protekli prijelazni rok igrača te na minutažu nekih naših reprezentativaca.

Pohvalio je odluke Marka Pjace (Schalke) i Mateja Mitrovića (Club Brugge) da promjene sredine i odu u klubove gdje će više igrati. Nada se da će i Mateo Kovačić dobiti više prilika u nastavku sezone u Realu, a osvrnuo se i na Marcela Brozovića koji je posljednjeg dana prijelaznog roka trebao preći u redove Seville, ali trener Intera Luciano Spalletti blokirao je taj transfer:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Spalletti treba Brozovića'

"Gledajte, ako mu je trener stavio “stop” na odlazak, onda valjda na njega najozbiljnije računa! Ukoliko ti trener kaže da te na pušta, onda je to znak da te vidi u prvoj momčadi, da si mu u fokusu kao neizostavni dio momčadi. Očito je, dakle, da Spalletti treba Brozovića u Interu! Dakle, onda će ga, po svemu, držati u momčadi, pa će igrati", rekao je Dalić za Sportske Novosti.

Mlade nade hrvatskog nogometa, Jedvaj, Rog i Vlašić, nikako se ne mogu nametnuti u svojim klubovima. Jedvaj je ispao iz kadra u Bayeru koji ga nije želio pustiti u Dinamo, Rog tu i tamo dobije poneku priliku, a Vlašić unatoč sjajnim utakmicama u Evertonu nije u planovima trenerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne dvojim da će sve biti u redu'

"Ti mladi dečki su budućnost hrvatskog nogometa, velika perspektiva. Meni je drago što su u tim klubovima, što se pokušavaju nametnuti. Ali trebat će im više utakmica. Šteta, baš je velika šteta što ti naši mladi igrači ne igraju. Treba im igra... Nažalost, to je minus, nije dobro da ne igraju. Međutim, ja ne mogu odlučivati o njihovim sudbinama i poslovnim potezima. To su njihove odluke", rekao je izbornik pa nastavio:

"U reprezentaciji će igrati i na Svjetsko prvenstvo ići samo najbolji! Ona opcija za koju ja mislim da je najbolja bit će opcija za Rusiju. Vjerujem u sve naše dečke, vjerujem da će se izboriti za svoj status u klubovima, na taj način i u reprezentaciji. Utakmice s Ukrajinom i Grčkom su mi pokazale sve. Ni jedne sekunde ne dvojim da će sve biti u redu. Uopće ne želim stvarati famu oko toga što neki ne igraju ili manje igraju u svojim klubovima. Svi ti dečki su naši reprezentativci kojima vjerujem do kraja. Svaki tjedan razgovaram s njima, ti razgovori mi daju snagu, energiju, jer iz njih razaznajem da su oni, baš kao i ja, spremni", rekao je za kraj Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo