PRESSICA / Dalić i Modrić uoči Danske: Izbornik; 'Nastojat ću da svi napadači dobiju šansu': Luka; 'Liga nacija i SP su mi u fokusu, ne umirovljenje'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zlatko Dalić i Luka Modrić izašli u srijedu pred novinare uoči Danske u 5. kolu Lige nacija

21.9.2022.
17:45
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u 20:45 na Maksimiru protiv Danske igra susret 5. kola skupine 1 A Lige nacija. Momčad Zlatka Dalića je na drugome mjestu s dva boda manje od vodeće Danske koju je pobijedila u Kopenhagenu 1:0 prije tri mjeseca. S dvije pobjede ide na Final Four, završni turnir 4 najbolje reprezentacije natjecanje, a prema nekim kombinacijama, kalkulacijama i 4 boda bi bila dostatna.

Image
DANSKI IZBORNIK /

Kasper Hjulmand poput pravog gospodina: 'Impresioniran sam hrvatskim sportom, ne samo nogometom, bit će to borba dva mala diva'

Image
DANSKI IZBORNIK /

Kasper Hjulmand poput pravog gospodina: 'Impresioniran sam hrvatskim sportom, ne samo nogometom, bit će to borba dva mala diva'

No, pustimo sad to. Hrvatska, što je najbitnije, ima realne šanse završiti kao prva u grupi 1. Nika Vatreni nisu bili u ovako dobroj situaciji u Ligi nacija i naravno da, shodno tome, Liga nacija je našim nogometašima i izborniku postala draža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Liga nacija i SP su mi u fokusu'

Izbornik i Luka Modrić na press konferenciji najavili su utakmicu. Posebno je kapetan Vatrenih bio u fokusu novinara. Kolega mu je postavio dobro pitanje o doktoru Bahtijareviću i njegovoj želji da se umirovi isto kao i Luka, ali Luka je još u reprezentaciji Hrvatske, hvala Bogu na tome. Imamo tu privilegiju uživati u igrama maestra i u 38. Doktor Bahtijarević je rekao i kako će Luka igrati do 2024. Je li to Modrićeva konačna odluka?

"Za sad sam orijentiran samo na Ligu nacija. Doktor je bio jako emotivan u svojem govoru tako da mu nećemo ništa zamjeriti. Nisam donio nikakvu definitivnu odluku. Trenutačno ima puno bitnijih stvari, a to su Liga nacija i Svjetsko prvenstva. Onda ćemo vidjeti kako to ide i shodno tome ću donijeti odluku sa svojim najbližim ljudima, izbornikom, savezom i onima koji su mi bitni. Donijet ću pravu odluku, a trenutačno o tome ne razmišljam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako je to izgledalo na pressici i što je bitno uoči raspleta grupe 1 Lige nacija?

'Nisam vam govorio sastav ni prije pa neću ni sad'

Je li Dalić odlučio tko će startati na mjestu centralnog napadača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve znamo. Nisam vam govorio sastav ni prije pa neću ni sad. Imamo širok izbor napadača, Kramarić, Petković, Livaja, Budimir, svaki ima drukčiji stil igre. Svi su u dobroj formi i tu možemo kombinirati svašta. Zaista, i tu ćemo morati imati slatke brige i vidjeti što je najbolje u datom trenutku. Nastojat ću da svi dobiju šansu. Znam da ne mogu svi igrati cijelu utakmicu, ali pokušat ćemo ih mijenjati koliko će nam situacija na terenu to omogućavati. Kako su u formi, koga god da stavim, neću pogriješiti", kazao je Zlatko Dalić i rekao kako u reprezentaciji nema problema s disciplinom. To je bio odgovor izbornika na novinarsko pitanje o disciplini budući da eventualno isključenje protiv Austrije može značiti propuštanje utakmice na SP-u?

"Iskreno, nisam o tome razmišljao. Mi nemamo problema s disciplinom, ali moramo voditi računa o tome ako je zaista tako. Treba nam pobjeda, međutim nećemo srljati, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, tri dana nakon Danske slijedi ogled protiv Austrije na stadionu Ernst Happel u Beču (20.45 sati). 

Uoči zadnja dva kola Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini, iza vodeće Danske koja ima devet bodova. Treća je Austrija s četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda. No, sad slijedi završni ples, završni čin u kojem Hrvatska želi biti na nivou, onakva kakva želi izgledati na SP-u u Kataru krajem godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zadnjih nekoliko godina Danska je jedna od najboljih reprezentacija u Europi'

"Zadnjih nekoliko godina Danska je jedna od najboljih reprezentacija u Europi. Nemaju nekih velikih zvijezda osim Eriksena, ali su kompaktni, igraju visoki presing. Uoči utakmice u Zagrebu Imaju problema s ozljedama, ali i dalje su sjajna ekipa. Za nas je bila velika stvar pobijediti u Kopenhagenu."

Dalić je istaknuo kako nema problema s ozljedama, za ogled protiv Danaca jedino neće konkurirati Erlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mogli puno raditi, posebno u ponedjeljak. Nema se puno vremena kada je u pitanju reprezentacija. Svi osim Erlića su spremni. On radi i vidjet ćemo hoće li konkurirati za Austriju. Neću ništa kalkulirati, niti mijenjati način igre. Rasporedit ćemo snage jer nas očekuiju dvije utakmice," kazao je izbornik otkrivši kako će Perišić igrati na lijevom krilu, ali ne i tko će biti u špici.

"Perišić će igrati lijevo u sjajnoj je formi i nema smisla mijenjati njegovu poziciju. Imamo slatke brige, nastojat ću da svi dobiju šansu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Definitivno smo dobili pet, šest stopera u sjajnoj formi'

Komentirao je sjajnu situaciju koju ima u zadnjem redu.

"Definitivno smo dobili pet, šest stopera u sjajnoj formi. Njima će biti izazov nametnuti se, izabrat ćemo najbolje i najkvalitetnije. S te strane imam slatke brige. Znam da ne mogu svi odigrati obje utakmice, napravit ćemo male rošade." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je hoće li odmah napasti Dance i hoće li Modrić igrati od prve minute...

"Modrić će svakako sutra početi, on je naš kapetan. Treba nam pobjeda, međutim nećemo srljati. Nosit će nas publika, ali moramo biti oprezni i pametni. Ne smijemo ostaviti Dancima previše prostora za kontre."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako "vatrene" očekuju dvije utakmice u tri dana, pa mora razmišljati i o umoru igrača.

"Bit ćemo pažljivi. igrat će koliko mogu, mi sada na klupi imamo dobra rješenja, imamo igrače koji mogu okrenuti utakmicu. Moramo voditi brigu jer nas očekuju dvije utakmice u tri dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čeka nas teška utakmica protiv Danske'

Luka je potom došao na red. Jedan danski novinar otvorio je novinarska pitanja:

"Mislim da je to drugo poluvrijeme pokazatelj kako moramo igrati protiv Danske. Čeka nas jedna teška utakmica protiv jake ekipe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo krenuli dobro tim porazom od Austrije i Liga nacija nam prvotno definitivno nije išla, ali preokrenuli smo stvar. Odigrali smo posljednje tri utakmice stvarno dobro. Radili smo što se od nas i očekuje i sad smo u prilici da odemo na Final Four. Ulog je velik i neće biti lako jer igramo protiv jako dobre momčadi. Veselimo se utakmici, igramo u Zagrebu nakon dugo vremena. U zadnje tri smo odigrali stvarno jako dobro, bili smo kompaktni kao momčad i želimo na Final Four".

"Njihova najveća snage je grupa. Imaju dobrih igrača, ali ponavljam njihova najveća snaga je njihovo zajedništvo i borbenost. Mi ćemo morati isto biti takvi", kazao je Modrič osvrnuvši se na činjenicu da Danci imaju dosta problema s ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na ozljede oni su i dalje odlična ekipa. Neće biti lakša zbog toga."

Modrić je istaknuo kako će put prema pobjedi biti igra koju su "Vatreni" pokazali u drugom poluvremenu utakmice u Kopenhagenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako moramo igrati, putokaz, ako mislimo doći do pobjede."

Uoči zadnja dva kola "Vatreni" su drugi s dva bioda manje od Danske i imaju priliku izboriti plasman za završni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Krucijalno je da nema nezadovoljnih'

Veznjak Real Madrida je naglasio kako je amosfera u ekipi sjajna.

"To je jako važno, po meni krucijalno. Da nema pojedinačnih iskakanja, da nema nezadovoljnih. Moramo puhati svi u istom smjeru. Naravno niti to nije garancija, ali bez toga nema niti uspjeha. Svi imamo super odnos."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je istaknuo kako je sretan što reprezentacije ponovo igra u Zagrebu.

"Napokon igramo u Zagrebu nakon dugo vremena, očekujem dobar ambijent i dobar rezultat", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da smo svi zdravi, nema većih problema. Lijepo se ponovo okupiti nakon lipnja. Atmosfera je dobra kao i uvijek. Dobro smo trenirali premda smo imali malo vremena."

Modrić je za hrvatsku reprezentaciju sakupio rekordna 152 nastupa i postigao 22 gola.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo