'ČULI SMO O KORUPCIJI U HNS-U': / Španjolac otkrio plaše li se nereda te kako tumače huliganski ispad protiv Češke

Image
19.6.2016.
18:55
VOYO logo

"U Španjolskoj visoko cijene hrvatsku reprezentaciju i njezine igrače. Poznajemo gotovo sve vaše igrače, logično, najviše Modrića, Rakitića i Mandžukića. U Barceloni svi pratimo i Halilovića, on je igrač Barcelone. Moram priznati da sam iznenađen što nije pozvan u hrvatsku momčad za Euro" rekao ne reporter ugledne kuće Televison Espanola, za Dnevnik.hr, nakon presice Ivana Rakitića.

Image
OVO SU SVI ŽELJELI ČUTI: /

Ivan Rakitić upravo je na presici rekao Španjolcima što ih čeka u utorak

Image
OVO SU SVI ŽELJELI ČUTI: /

Ivan Rakitić upravo je na presici rekao Španjolcima što ih čeka u utorak

'Zašto se tuku međusobno?!'

Dodao je i kako je većina u Španjolskoj uvjerena kako je Furija u dobroj formi i da mogu uzeti treću titulu prvaka Europe. No kada su u pitanju neredi, i vrsni poznatavelj nogometa ostao je potpuno zbunjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da smo sve popratili, to je odjeknulo u cijeloj Španjolskoj. Moram priznati da smo bili iznenađeni, ma malo je reći iznenađeni, zapravo zaprepašteni. Nije nam bilo baš jasno zašto se vaši navijači međusobno tuku" rekao je Font te dodao: "Mi smo to isprva protumačili kao okršaj navijača Hajduka i Dinama. Navijači Hajduka nezadovoljni su rezultatima svojeg kluba, Dinamo je stalno prvak, njegovi ljudi vode Hrvatski nogometni savez pa su ljuti na Savez i zato izazivaju nerede. To je bio naš zaključak".

I do nas došle priče o korupciju

Ipak, kasnije se informirao, iako, to Španjolce previše ne zanima: "Čuli smo za priče o korupciji i slično. Gledajte, to je za našu javnost previše komplicirano, treba vremena da se sve pohvata, ali ide polako". No, kaže, od samog početka su izvještavali da je riječ o tek manjoj skupini huligana i da nikada nije postojala generalizacija. Imamo iskustva i slične situacije u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I kod nas zna biti nereda i tučnjava, pa kad se to dogodi zbog nekoliko desetaka huligana baca se ljaga na sve ostale navijače. Dobro se vidjelo na televiziji da je to bila mala grupa izgrednika koji su došli ciljano raditi nerede. Ima toga i u ostalim sredinama, pogledajte što se događa kod Rusa, Engleza, Francuza i drugih. Ne treba generalizirati, uvijek treba istaći da se radi o manjini "

Očekuje li i nerede na utakmici Hrvatske i Španjolske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Određeni strah postoji, ali svi skupa se nadamo da neće biti izgreda. Ipak je to mala skupina, policija se sigurno bolje pripremila i valjda će ih spriječiti ako nešto pokušaju", zaključio je novinar Albert Font.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo