Atletico slavio 4:1 / Čudesnih pet minuta Gameira: postigao drugi najbrži hat-trick u Primeri ikad

Image
Foto: AP

Atletico Madrid odnio je tri boda s gostovanja kod Sporting Gijona, a utakmica će biti upamćena po fantastičnoj izvedbi Kevina Gameira, koji je postigao tri pogotka u pet minuta

18.2.2017.
16:13
AP
VOYO logo

U susretu 23. kola španjolske Primere Atletico Madrid pobijedio je na gostovanju Sporting Gijón 4:1. Svih pet pogodaka palo je u drugom dijelu susreta, a junak susreta bio je Kevin Gameiro koji je od 80. do 85. minute postigao tri pogotka za Madriđane, piše Sportnet.

Prvo poluvrijeme nije donijelo nimalo napetosti, a igra u prvih 45 minuta bila je na strani domaćih koji su imali veći posjed. Odmah od početka igrači Sportinga pritisnuli su goste te su kontrolirali igru. Atletico se budi nakon desetak odigranih minuta, prvu priliku imao je Griezmann, no njegov udarac je otišao pored vrata. Uz Francuza priliku je imao i Correa sredinom prvog poluvremena, ali i njegov udarac nije završio u okviru gola domaće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbliže pogotku u prvom dijelu susreta bili su domaćini pred kraj prvog dijela, Traore je imao veliku priliku, izborio se za poziciju u kaznenom prostoru Atletica i s desetak metara je tukao, no njegov udarac brani Cuellar. Bilo je to sve u prvom poluvremenu u kojem gosti nisu imali zabilježen nijedan udarac u okvir vratara domaće momčadi Moye.

Kako je prvo poluvrijeme bilo bez velikih prilika, tako je drugo od samog početka bilo prepuno akcije, pogodaka i dobre igre, naročito gostujuće momčadi. Odmah na startu drugog dijela susreta gosti su poveli. Carrasco je primio jednu loptu na vrhu šesnaesterca domaćih i uputio je udarac prema vratima, Moya to brani, ali na njegovu nesreću na nju natrčava ponovno Carrasco i dovodi goste u vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije domaćini su uspjeli izjednačiti. Burgui je prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, Alvarez je lijepo prima i preciznim udarcem s 10-ak metara poravnava rezultat.

U narednim minutama obje momčadi imale su prilike za novi pogodak, no gosti su bili ti koji su više prijetili i koji su kontrolirali igru. Strijelac izjednačujućeg pogotka Alvarez imao je veliku priliku za dovesti domaćine u vodstvo, no njegov udarac je otišao iznad gola. Atletico je najveću prijetnju stvorio preko Nigueza, koji je odlično glavom uputio udarac, no Cuellar je to obranio.

Stanje na semaforu nije se mijenjalo do desetak minuta prije kraja susreta, kada se ukazao Kevin Gameiro i u svega pet minuta postigao hat-trick te doveo svoju momčad do uvjerljive pobjede. Griezmann je poslao loptu u prostor prema Gameiru koji prelazi vratara domaćih i bez problema postiže svoj prvi pogodak za novo vodstvo Atletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega minutu kasnije Gameiro je ponovno strijelac, ovog puta na asistenciju Thomasa. Igrači Sportinga su se zapetljali pri izvođenju lopte s centra, Thomas je iskoristio nepažnju, ukrao loptu te uposlio Gameira koji se još jednom upisao u strijelce.

Hat-trick je kompletiran četiri minute kasnije kada je Griezmann dodavanjem iz svoje polovice uposlio usamljenog Gameira. Francuz izlazi pred vratara domaćih i mirno kompletira hat-trick za konačnih Sporting - Atletico 1:4. Hrvatski reprezentativac u dresu Atletica Šime Vrsaljko odigrao je čitav susret za goste. Duje Čop ušao je u igru za domaću momčad u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletan članak i video golova možete pogledati na portalu Sportnet.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo