trener svih trenera / Ćiro za RTL: 'Ako se devet igrača bori, a jedan je neodlučan, ta infekcija prelazi na sve ostale'

Budimpešta je dobra opomena uoči nastavka natjecanja u skupini u kojoj samo stopostotan pristup vodi na Euro

26.3.2019.
20:15
VOYO logo

Pljuska u Budimpešti otvorila je prostor za bezbrojne analize, sugeriraju se nove taktičke varijante, traži krivac među vratnicama a problem možda ima i jednostavniji odgovor.  

"Zakazali su glavni igrači, zakazali - osim Modrića. I kad ti imaš tri ili četiri igrača koji nisu dali svoj optimalan obol onda možeš očekivat da te jedna odlučnija, borbenija ekipa pobijedi", rekao je legendarni bivši izbornik Vatrenih Miroslav Ćiro Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stidljivost onih koji bi trebali potegnuti - luksuz je koji si u danaašnjem nogometu nitko ne može priuštiti.

"To kada si bio igrač i kada igraš i kada si na 80 posto - vjerojatno neće ispasti dobro jer nisi od nikoga toliko kvalitetniji. Vidjeli smo Brozovića i Rebića koji nisu bili na tom nivou", rekao je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A povijest upozorava kada je Hrvatska kvalifikacije otvorila pobjedom i porazom -  nije se plasirala na veliko natjecanje.

Ćiro Blažević osjetio je fenomen neuspjeha nakon velikog uspjeha - u kvalifikacijama za Euro 2000., tada je Hrvatska otvorila porazom u Irskoj, pa slavila na Malti. Drugi slučaj je u eri Slavena Bilića u kampanju za Svjetsko prvenstvo 2010. Hrvatska je pobijedila Kazahstan na startu, pa stradala od Engleske kod kuće 4:1.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je nakon poraza od Mađarske rekao da je sada situacija ista kao nakon poraza od Perua uoči Svjetskog prvenstva prije godinu dana. A tada je Dalić bio jasan prema zvijezdama.

"Ne mogu ja dopustiti da se igrači švercaju i da igrači igraju zbog imena, ne igraju imena igra hrvatska reprezentacija", rekao je izbornik Dalić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede li ozbiljniji razgovori Dalića s određenim igračima?    

"Može nas devet bit' odlučnih, a onaj jedan nije i ta infekcija je takav fenomen da ode na ove ostale, a kada su svi za jednoga, svi uklizavaju, svi se bore, onda jedan ne može postati slijepo crijevo", zaključio je "trener svih trenera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je Budimpešta dobra opomena uoči nastavka natjecanja u skupini u kojoj samo stopostotan pristup vodi na Euro. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo