ĆIRO U NAPADU NA ČAČIĆA: / 'Imamo sjajnu momčad koja je loša vođena, taj čovjek ne zaslužuje reprezentaciju'

Image
Foto: Profimedia, JOHN THYS

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, broncom sa Svjetskog prvenstva iz 1998.

7.9.2016.
8:55
Profimedia, JOHN THYS
VOYO logo

"Dogodilo se ono čega sam se i pribojavao. Nije naša reprezentacija pobijedila Tursku (1-1) iako je u tom dvoboju bila apsolutni favorit. Time nije pokazala autoritet protiv suparnika kojeg je prije nepuna dva mjeseca nadigrala i rastavila na mehaničke dijelove. I dalje odgovorno tvrdim, imamo sjajnu momčad koja je loša vođena. I bez krzmanja zaključujem: Čačiću, pa ti si opet pogriješio!", poručio je putem svoje službene internetske stranice Ćiro aktualnom vodstvu hrvatske nogometne reprezentacije i nastavio analizirajući ono što smatra Čačićevom pogreškom.

Image

TURSKA IZNENADILA NA STARTU KVALIFIKACIJA: Hrvatska tri puta pogađala prečku pa ostala bez pobjede na praznom stadionu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TURSKA IZNENADILA NA STARTU KVALIFIKACIJA: /

Hrvatska tri puta pogađala prečku pa ostala bez pobjede na praznom stadionu

Image
TURSKA IZNENADILA NA STARTU KVALIFIKACIJA: /

Hrvatska tri puta pogađala prečku pa ostala bez pobjede na praznom stadionu

Moderne momčadi tako ne igraju

"Favorit si, znaš da si bolji, imaš takvu sjajnu generaciju i dolazi ti Turska, momčad koja je pomlađena i neuigrana. Pa, logika ti nalaže da igraš s dva napadača, a ne s neraspoloženim Mandžukićem koji sam kao duh čeka loptu koja ne dolazi. To me strašno rasrdilo, pa većina modernih, najjačih momčadi igra s napadačima u paru, s dvije 'špice', jedna može biti malo povučena, ali ove finte s tri vezna igrača iza jedinog napadača – očito ne prolaze."

Spomenuo je Blažević i ulogu sreće, no niti u tom kontekstu Čačića nije pomazio nego je misli nastavio isticanjem Čačićeva limita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao dati nekome tko ga zna raditi

"Istina, imala je Hrvatska šanse, pa će netko reći da Čačić nije imao sreće. Pa, da je o sreći riječ, koliko je Čačić ima već bi odavno bio svjetski prvak. Ne, nije riječ o sreći nego o nesposobnosti i neznanju. Išao bih i žešće, pa mi smo se kompromitirali. Taj čovjek ne zaslužuje reprezentaciju i sada je to i više nego očito. S ovakvim igračima da ne možeš dati gol iz igre, meni je to nezamislivo. Još uvijek vjerujem da će se danas-sutra pronaći snaga i želja da se reprezentacije domogne netko tko zna posao."

Image

Za kraj je Ćiro najavio ogled na Kosovu i pritom podvukao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mjesec dana igramo prvu utakmicu u gostima, u Skadru protiv Kosova. S ovakvom formacijom i ovim načinom vođenja momčadi nećemo dobro proći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo