komentar osvajača bronce / Ćiro nakon povjesnog debakla poručuje: 'Dalić mora dobro razmisliti o nekim igračima'

Dva mjeseca nakon najvećeg nogometnog uspjeha u povijesti Hrvatska je doživjela i najteži poraz. Španjolska je u Elcheu odigrala utakmicu za pamćenje, a Hrvatska za zaborav

12.9.2018.
19:04
VOYO logo

Šest golova u našoj mreži nije dobro sjelo ni i igračima ni izborniku. I dok navijači šalju utješne poruke, bivši izbornik Miroslav Ćiro Blažević poručuje da su pred izbornikom Dalićem važne odluke.

Ono što se dogodilo u Elcheu nitko nije očekivao. Najteži poraz u povijesti šokirao je igrače i zabolio izbornika. Pa je u svlačionici nakon utakmice, kažu, vladala nezapamćena tišina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba prespavati prije nego donesemo konačne zaključke jer puno je toga bilo loše. Čak smo i dobro otvorili, ušli u utakmicu sa tri-četiri izrazite šanse, nismo zabili i poslije je sve išlo naopako", poručio je Josip Pivarić. 

Ozlijedio se Šime Vrsaljko, a Hrvatska se pred očima 300 hrvatskih i 32 tisuće španjolskih navijača - raspala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo biti uzdignute glave i ne potonut sada i to je isto jedna kvaliteta jedne reprezentacije, jedne momčadi - uzdignut se nakon ovakvog poraza. Ništa nije sramotno, u nogometu se desi, dešavalo se i boljim ekipama od nas", rekao je Šime Vrsaljko. 

No ova ekipa prije samo dva mjeseca  živjela je nogometnu bajku. Najveći uspjeh u povijesti, doček koji je oduševio svijet i slavlje koje je još danima trajalo diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinili su naciju i vratili optimizam. Pa im ni ovaj teški poraz navijači, čini se, nisu zamjerili.

"Bez obzira na šest golova, to je samo jedna utakmica, to ne znači da je sad reprezentacija katastrofa, da ih trebamo nabijati na križ", rekao Dominik, Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnog je mišljenja i Ivana iz Zadra. "Svima se dogodi tako neka utamica, ali na kraju će se oni izdignut i biti bolji nego prije. 

"Uvijek smo isti. Zablistamo pa se izgubimo", rekao je pak Splićanin Ante. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik podsjeća na izostanak Lovrena, Rebića i Kramarića, ali i one koji su se od reprezentacije oprostili. 

"Ne bi bilo pametno da sada pravimo dramu od toga. Ali ne možemo da ne konstatiramo da smo imali jako slabu ekipu. Čak ni Modrić nije bio niti 30 posto na svojoj uobičajenoj visini, a neki igrači bogami vrlo teško će moći konkurirati za najbolji Hrvatski tim", poručio je Miroslav Blažević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred izbornikom su, kaže, važne odluke, a igračima treba vratiti samopouzdanje.
Svjestan je toga i sam Dalić. 

"Moramo iz ovoga izvući neke pouke i ići dalje. Ne možemo sad sjesti i plakati, tugovati. Idemo dalje, idemo raditi, idemo se pripremati za ono što slijedi", rekao je nakon teškog poraza izbornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A slijedi novi ispit. Protiv Engleske za mjesec dana.  

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo