ŽIVOTNA BORBA / Ćiro otkrio tužne vijesti: 'Rak se proširio na kosti, jedino još želim otići bez bolova...'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Ćiro je otkrio što pokazuju njegovi posljednji liječnički nalazi

16.11.2021.
11:35
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni trener Miroslav 'Ćiro' Blažević početkom studenoga je u intervjuu za Gloriju  progovorio o svojoj borbi s rakom prostate te istaknuo kako se nada da će opaku bolest i ovaj put pobijediti, a ovoga utorka potvrdio je, nažalost, loše vijesti.

Image
EMOTIVNA ISPOVIJEST /

Ćiro Blažević ponovno boluje od raka, napao ga je drugi put: 'Moja je želja da diskretno odletim, bez puno pompe'

Image
EMOTIVNA ISPOVIJEST /

Ćiro Blažević ponovno boluje od raka, napao ga je drugi put: 'Moja je želja da diskretno odletim, bez puno pompe'

Ćiro se prije 17 godina podvrgnuo operaciji raka prostate u Sveučilišnoj klinici u Innsbrucku. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. No, prije tri mjeseca saznao je da je rak prostate metastazirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam imamo nikakvih tegoba, već sam to doznao na redovitom pregledu. Išao sam prekontrolirati krv i nalazi su pokazali da mi je povišen PSA, specifičan antigen koji može ukazivati na karcinom prostate. Uredno sam se kontrolirao svih ovih godina otkako sam operiran i uvijek je taj antigen bio 'nula', a sad se odjednom 'popeo' na šest. Kad mi je liječnica priopćila sumnja na karcinom, osjećao sam se kao da mi je rekla da sam osuđen na smrt, ali stoički sam to podnio. Daljnje pretrage pokazale su da je karcinom na istom mjestu gdje sam prije 17 godina operiran, ali se i malo proširio. Nije mi preostalo ništa drugo nego da se ponovno prepustim liječnicima, a vjerujte mi, nitko bolje od Ćire Blaževića ne zna kako su hrvatski liječnici, baš kao i nogometaši, najnadareniji na svijetu", ispričao je Ćiro.

Pomiren sa situacijom

Ovoga utorka je Ćiro u razgovoru za Jutarnji list otkrio loše vijesti o svom zdravstvenom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20", rekao je Ćiro.

"Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši nogometni i trenerski divovi, pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo