tragikomedija u istanbulu / Cirkus na utakmici turskog prvenstva: nogometaš Trabzonspora pokazao sucu crveni karton!

Image
Foto: Youtube

Zbog svog poteza Dursun je morao napustiti teren, a domaći su igrači nakon toga u 89. minuti zabili gol za pobjedu

22.2.2016.
13:54
Youtube
VOYO logo

Utakmicu 22. kola turskog prvenstva u kojoj je Galatasaray sa 2-1 pobijedio Trabzonspor u nedjelju obilježila su četiri crvena kartona gostujućih nogometaša i slabo suđenje suca Deniza Bitnela kojemu je nogometaš Trabzonspora Salih Dursun četiri minute prije kraja utakmice pokazao crveni karton.

Sraz Galatasaraya iz Istanbula, trenutno trećeplasirane momčadi turske Superlige, i Trabzronspora iz Trabzona, koji je deveti na ljestvici, predstavlja jedno od najvećih suparništava u turskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u prvom poluvremenu pogotkom Erkana Zengina s 11 metara, ali se u drugom dijelu utakmice situacija preokrenula. Najprije je nogometaš Trabzonspora Hurmaci dobio u 49. minuti žuti karton, a onda deset minuta kasnije i drugi zbog čega je isključen.

Situaciju s igračem više iskoristio je Lukas Podolski koji je izjednačio za Galatasaray. Sedam minuta kasnije isključen je još jedan igrač Trabzonspora Aykut Demir, a pred kraj utakmice u 86. minuti i Belgijanac Luisa Cavando. To je tako razljutilo njegovog suigrača Saliha Dursuna koji je sucu iz ruke uzeo crveni karton i pokazao ga njemu.

Zbog svog poteza Dursun je morao napustiti teren, a domaći su igrači nakon toga u 89. minuti zabili gol za pobjedu kada je s bijele točke efikasan bio Selčuk Inan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije prvi ovakav slučaj. Krajem siječnja je sucu crveni karton pokazao igrač Real Madrida James Rodriguez, koji je to u šali učinio na utakmici protiv Valencije. Sucu je crveni karton ispao iz džepa, a Kolumbijac mu ga je vratio bez kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Englez Paul Gascoigne napravio je sličnu stvar, međutim nije prošao bez kazne. On je u prosincu 1995. na stadionu Ibrox, kada je igrao za Rangerse, na utakmici protiv Hiberniana sucu Dougieju Smithu pokazao crveni karton nakon što mu je ispao iz džepa.

No, Gascoigne je to učinio s ozbiljnim izrazom lica i ispruženom rukom, kako to suci i inače čine, a glavni sudac šalu nije razumio pa ga je kaznio sa žutim kartonom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo