CIJELI GRAD JE NA NOGAMA: / Franko Andrijašević za Net.hr otkriva kako diše Rijeka uoči lova na povijesni naslov

Image

Kad ćeš ako nećeš sad?! slogan je kojim Rijeka poziva navijače da je podrže u proljetnom dijelu hrvatskog prvenstva. I doista - kad ako ne sad?

15.2.2017.
7:45
VOYO logo

Rijeka u proljetni dio prvenstva ulazi sa šest bodova viška u odnosu na 'vječnog' prvaka Dinamo. Naizgled se radi o velikoj prednosti, ali do kraja je 16 kola i puno je još prepreka za bijele s Rujevice na putu do konačnog cilja. Trener Matjaž Kek je brusio formu svoje momčadi na pripremama u Portugalu, rezultati u prijateljskim utakmicama su bili dobri, ali povijest uči - jedno su pripreme, a drugo ozbiljno natjecanje.

Image
RIJEKA POTVRDILA ŠAMPIONSKE AMBICIJE: /

Vodeća momčad Prve HNL se ne šali, doveli napadača koji je ostavio trag u Hrvatskoj

Image
RIJEKA POTVRDILA ŠAMPIONSKE AMBICIJE: /

Vodeća momčad Prve HNL se ne šali, doveli napadača koji je ostavio trag u Hrvatskoj

'Neke stvari nisu na razini na koju smo naviknuli'

Svjestan je toga i glavni Rijekin adut Franko Andrijašević (25), nekadašnji veznjak Hajduka i Dinama, koji je ove sezone na Rujevici podigao svoju igru na dimenziju više. S osam golova i dvije asistencije bio je prva violina Rijekine jesenske rapsodije što mu je donijelo i nagradu za najboljeg igrača HNL-a u prošloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo prostora za napredak u igri. Pripreme u Portugalu dobro su prošle, osvojili smo Atlantic cup, ali vidjelo se u nekim dijelovima utakmica da stvari nisu na razini na koju smo naviknuli. Na nama je da nastavimo raditi i ispravimo nedostatke", rekao je Andrijašević u uvodu razgovora za Net.hr.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Franko Andrijašević

Riječani su tijekom zimskog prijelaznog roka ostali bez pouzdanog stopera i hrvatskog reprezentativca Mateja Mitrovića koji je prešao u turski Beşiktaş. Istina, stigla su i pojačanja, ali jasno je da za uigravanje zadnje linije treba vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U obrani smo doveli dva pojačanja, Darija Župarića i Antu Kulušića, a tu je Aleksandar Šofranac koji se pokazao u dobrom izdanju na pripremama. Evo i Kulušić je postigao dva gola protiv Domžala, sve su tu dobri igrači. Naravno, žao nam je što je Mitrović otišao, ali drago nam je što je ostvario taj transfer", ističe Andrijašević.

'Znamo što nam je činiti'

Rijeka u nastavak prvenstva ulazi s lijepom bodovnom zalihom, ali teško se oteti dojmu da Dinamo u uvodnim kolima ima lakši raspored (Slaven Belupo, Cibalia, Inter, Split, Istra). Riječani, pak, već ove nedjelje gostuju u Osijeku, tjedana dana kasnije i u Zaprešiću, a 11. ožujka na Poljudu kod Hajduka. Boje li se u Rijeci da bi se prednost mogla brzo istopiti i jesu li spremni na eventualnu izjednačenu bitku s Dinamom do samog kraja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo maksimalno u svaku utakmicu, za nas je svaki susret kao finale. Imali smo neke utakmice u kojima su nam mnogi unaprijed upisali tri boda pa smo imali problema da dođemo do pobjede. Upravo zato moramo maksimalno ući u svaku utakmicu da ne bismo ispustili prednost. Mislim da će prvenstvo biti bitka do samog kraja, Dinamo u trećem krugu prvenstva ima nešto lakši raspored i sada će se moći koncentrirati samo na prvenstvo. Mi ćemo dati sve od sebe i vjerujem sto posto u nas", naglašava Andrijašević.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Među navijačima Rieke je zavladala euforija

Osjeća li se u gradu euforija zbog povijesne prilike koja se ove sezone pruža Rijeci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Euforija u gradu sigurno postoji, odnosno navijači se nadaju da bi ovo mogla biti ta godina. Mi igrači zasad toliko to još ne osjećamo i čvrsto stojimo na zemlji, ali sigurno je da će euforija sve više rasti ako zadržimo ovu prednost. Znamo što nam je činiti. U glavama smo spremni i to je najvažnije."

'Ponuda iz Kine? Odmah sam znao da ću ostati'

Iz Rijeke su ranije ove zime potvrdili da su od jednog kineskog kluba primili ponudu za Andrijaševića. Je li Franko u bilo kojem trenutku razmišljao o odlasku s Rujevice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada dođe takva ponuda, uvijek razmisliš. Ali odmah sam znao da ću ostati, što smo i odlučili u dogovoru s klubom."

Image
Foto: AFP, STR
Image
Foto: AFP, STR

Franko Andrijašević u dresu hrvatske reprezentacije

U svakom slučaju, dolazak u Rijeku se za Andrijaševića pokazao punim pogotkom. Igra vjerojatno u najboljoj formi u dosadašnjoj karijeri, a izbornik Ante Čačić ga je prošli mjesec vodio na kinesku turneju gdje je bio jedan od najboljih pojedinaca. Postigao je i pogodak protiv Čilea, premijerni u dresu reprezentacije. Vjeruje li da će se naći na izbornikovom popisu i za predstojeće utakmice, kvalifikacijsku protiv Ukrajine i prijateljsku protiv Estonije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na meni je da radim. Moram dati svoj maksimum i bila bi velika čast biti opet pozvan u reprezentaciju. Zasad sam koncentriran na prvenstvo i ovih nekoliko teških utakmica koje nas očekuju. Ako bude dobrih igara, vjerujem da će doći i poziv u reprezentaciju", zaključio je Andrijašević.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo