drama u Vinkovcima / Cibalia u posljednih pet minuta prokockala četvrtfinale Kupa: sudac Marić na terenu oživljavao onesviještenog igrača

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Bila je to odlična utakmica prepuna obrata, golova i prilika na obje strane. Cibalija je bila bolja veći dio utakmice, vodila je 1-0 i 2-1, ali su gosti ipak slavili, a susret je obilježila i jedna neugodna situacija

7.11.2017.
17:42
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon Dinama, Hajduka, Osijeka, Intera, Lokomotive i Rudeša plasman u četvrtfinale hrvatskog Kupa izborila je i Istra 1961.

U susretu osmine finala Istra 1961 je u Vinkovcima pobijedila Cibaliju 3-2 nakon što je gubila 0-1 i 1-2. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to odlična utakmica prepuna obrata, golova i prilika na obje strane. Cibalija je bila bolja veći dio utakmice, vodila je 1-0 i 2-1, ali su gosti ipak slavili. Cibalia i Istra 1961 su u Vinkovcima snage odmjerili i u ligaškom dvoboju u subotu. I tada su uspješniji bili Puljani rezultatom 4-1.

Domaćin je poveo u 40. minuti golom Marka Pervana iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Nikola Prelčec igravši rukom u kaznenom prostoru, a Pervan je bio siguran. Međutim, samo tri minute kasnije gosti su izjednačili lijepim golom Dine Halilovića s ruba kaznenog prostora. Dino je mlađi brat povremenog hrvatskog reprezentativca Alena, a i sam je član hrvatske reprezentacije do 19 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pervan je u 57. minuti ponovo doveo Cibaliju u vodstvo, a Vinkovčani su u 73. minuti možda mogli i razriješiti pitanje pobjednika, no Ivan Miličević je pogodio vratnicu.

Kazna za promašaj je stigla u 84. minuti kada je Risto Mitrevski izjednačio iz jedanaesterca kojeg je skrivio Marijan Oršolić i to svega nekoliko minuta nakon što je ušao u igru. Oršolić je neopreznim startom oborio Lorena Maružina. U 88. minuti uslijedio je novi šok za domaće navijače. Istra je nakon odlične akcije povela 3-2, a pogodak je postigao Marin Grujević na odličnu asistenciju Maružina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Na utakmici hrvatskog nogometnog kupa sudac Bruno Marić spasio život igraču Cibalije Zvonimiru Filipoviću

Image

Na utakmici hrvatskog nogometnog kupa sudac Bruno Marić spasio život igraču Cibalije Zvonimiru Filipoviću

Pored same utakmice, dogodio se i jedan dramatičan detalj koji je obilježio ovaj susret. Naime, domaći igrač Zvonimir Filipović onesvijestio se nakon duela u prvom poluvremenu i ostao nepomično ležati na tlu. Ubrzo je stigao sudac Marić i izvadio mu jezik iz usta kako bi spriječio fatalne posljedice. FIilipović ga je čak i ugrizao, a srećom, brzo je došao k svijesti i zatim napustio travnjak, piše 24 sata.

U posljednjem susretu osmine finala 14. studenog se sastaju Gorica i Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo