Europski povratak Kölna / Čak 20.000 Nijemaca u Londonu načinilo kaos: odložena utakmica Arsenala i Kölna

Nakon dugačkih 15 godina navijači njemačkog nogometnog kluba Kölna dočekali su povratak miljenika u europsku natjecanja, i to zakrčivši ulaze na londonski Emirates

14.9.2017.
20:50
VOYO logo

Dvoboj prvog kola u skupini H Europske lige između Arsenala i Kölna, koji je trebao početi u 21.05 sati, odgođen je za sat vremena kasnije zbog gomile njemačkih navijača koji nastoje ući na Emirates.

Iako imaju samo 2.900 ulaznica, navijača Kölna je u London pristiglo barem 20.000, po nekim informacijama čak i više od 30.000. Načinili su ogromnu gužvu ispred stadiona Arsenala, zbog čega ni domaći navijači ne mogu ući na stadion, javlja Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je prvotno uspjela zadržati njemačke navijače, ali su Nijemci probili kordon i pokušali nasilno ući na stadion. Dio navijača je srušio ogradu, te se potukao s policijom i zaštitarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji navode kako je veliki dio navijača u alkoholiziranom stanju i strahuje se od još većih izgreda.

Tijekom dana navijači Kolna 'okupirali' su londonski Soho, a potom su u velikoj povorci prošli kroz Oxford Street zabavljajući se i pjevajući. Policija je objavila kako tijekom dana nije bilo izgreda niti privođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostovanje u Londonu prva je europska utakmica Kolna nakon skoro 20 godina što je izazvalo euforiju među navijačima njemačkog kluba.

Tijekom dana navijači Kölna podigli su atmosferu na ulicama Londona, pjevavši u čast svojemu klubu, koji je nakon 15 godina ponovno u jednom od dva najelitnija nogometna natjecanja u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo