DOJMOVI NAKON LUDNICE / Čačića preplavile emocije nakon pobjede: "Napravili smo puno za hrvatski nogomet", Oršić se pak čudi navijačima

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Dinamo je izborio play-off Lige prvaka

9.8.2022.
22:52
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Večeras je Dinamo na Maksimiru izborio play-off Lige prvaka gdje će igrati protiv norveškog Boldo/Glimta. Modri su do play-offa stigli nakon spektakla u Zagrebu, spektakl u kojem smo vidjeli šest golova, tri kaznena udarca, tri crvena kartona za nogometaše Ludogoreca.

Image
DINAMO - LUDOGOREC 4-2 /

Zagrebački plavi s tri igrača više u intrigantnoj utakmici otplovili prema play-offu Lige prvaka: Maksimir ovako nešto ne pamti

Image
DINAMO - LUDOGOREC 4-2 /

Zagrebački plavi s tri igrača više u intrigantnoj utakmici otplovili prema play-offu Lige prvaka: Maksimir ovako nešto ne pamti

No, Bugari su i nakon isključenja igrali dobro, pritiskali su, a na kraju i postigli i dva pogotka. Dinamo je 2-1 prednost ostvarenu u prvom dvoboju prije tjedan dana u Bugarskoj dodatno "podebljao" golovima Josipa Drmića (12), Mislava Oršića (27-11m, 44) i Brune Petkovića (85 - 11m), no Kiril Despodov (45+4, 49-11m) je sa svoja dva gola unio dašak nervoze u drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako igra nije izgledala bajno, Dinamo je prošao, a nakon susreta vidno emotivan bio je trener Modrih Ante Čačić, koji se zamalo rasplakao pred kamerama.

'Ispunili smo cilj'

"Čestitke igračima i svima koji su nas bodrili. Ostvarili smo ono što smo i obećali, a to je plasirati se u Europa ligu. Ovo je najbolje poluvrijeme otkako sam ja u Dinamu. Htio sam sačuvati igrače pa sam mijenjao, a kada smo primili gol, uvukla se nervoza u naše redove", počeo je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Nedostajao nam je igrač koji bi nas povezao, ovakvu utakmicu treba igrati glavom. Oni ni kao prije deset godina nisu izdržali sav pritisak. Mi smo perjanica, igrat ćemo barem Europa ligu. Napravili smo puno za hrvatski nogomet", poručio je.

Dvostruki strijelac Mislav Oršić prokomentirao je i zvižduke koji su se čuli s tribina kada je igra hrvatskog prvaka pala. Navijačima je očito smetalo što gosti pritišću i s dva, tri igrača manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teška i zahtjevna utakmica, više psihički nego fizički. Dobro smo ušli u utakmicu, zabijali smo golove, a onda smo nesretno primili pogoda. Uvukla se nervoza, a to se vidjelo i po zvižducima. Mislim da ih nismo zaslužili, uvijek dajemo sve od sebe", počeo je.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

"Ovo mi je prvi put da sam doživio ovako nešto. Skoro svaki kontakt s igračem bio je žuti karton. Čudna utakmica, dobro da smo pobijedili", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo