ČAČIĆ ODGOVORIO NA PITANJE KOJE ZANIMA NACIJU: / 'Pašalić? Ovako stoje stvari...'

Image
Foto: Screenshot: HRT

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić bio je gost Borisa Jelavića u središnjem Dnevniku HRT-a.

17.3.2017.
20:28
Screenshot: HRT
VOYO logo

Čačić je ranije danas objavio popis s imenima 23 igrača za kvalifikacijsku utakmicu za SP 2018. protiv Ukrajine, koja se igra 24. ožujka, i prijateljski ogled s Estonijom četiri dana kasnije. Čačić je prvo objasnio popis, kazavši kako svaki popis ima svoje upitnike i uskličnike.

'Na popisu svi trenutačno najbolji zdravi hrvatski igrači'

"Mislim da su na ovom popisu svi trenutačno najbolji zdravi hrvatski igrači. S obzirom da moramo poslati pozive klubovima 15 dana ranije to smo i učinili, a dodali smo tri pretpoziva jer može se dogoditi da se u tih 15-ak dana nekome nešto dogodi", izjavio je Čačić u središnjem Dnevniku HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Vatrenih objasnio je i pretpoziv Mariju Pašaliću, igraču koji još nije bio pozvan u reprezentaciju Hrvatske u mandatu Čačića, a igra dobro u Milanu. Hrvatska javnost se stoga s razlogom pita zašto Čačić ne daje Pašaliću šansu u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pašalić je uhvatio dobar kontinuitet i igra dobro u Milanu, ali...'

"Pašalić je uhvatio dobar kontinuitet i igra dobro u Milanu, no stvar je takva da u ovom trenutku na tim pozicijama imamo igrače koji igraju u Realu, Barceloni, Fiorentini i Interu", kazao je Čačić i dodao:

"Najbitnije je Ukrajina, a nakon toga ćemo onima koji neće puno igrati protiv Ukrajine dati minutažu protiv Estonije, jednostavan je plan za predstojeće oglede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, MARCO BERTORELLO

Bit ćemo bez ponajboljeg hrvatskog reprezentativca, nogometaša Intera Ivana Perišića, koji je protiv Islanda. Perišić je u sudačkoj nadoknadi susreta protiv Islanda (2-0) koja je igrana 12. studenog na stadionu Maksimir zaradio direktno isključenje.

'Ukrajina je odlična'

"On je godinama jedan od naših najbitnijih igrača. No imamo mi i druge igrače, jaki smo i uspjet ćemo, vjerujem, nadoknaditi njegov izostanak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Ukrajini kaže:

Image
Foto: AFP, SERGEI SUPINSKY

"Ukrajina je odlična, imaju samo dva boda manje od nas. Dolaskom Ševčenka zaigrali su zaista dobro, nastoje biti svoji, tako da moramo biti na nivou prethodnih utakmica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prvom dvoboju nacionalne vrste na Maksimiru s publikom nakon čak dvije godine, izbornik govori:

'Veseli nas da ćemo imati podršku publike'

"Veseli nas da ćemo imati podršku publike, sigurno je da je to velika stvar. Apeliram na fer i korektno navijanje, da se ne dogode nelagodne i neprilične stvari koje ne priliče hrvatskom nogometu i državi, a vjerujem da će tako i biti. Naši igrači zaslužuju kvalitetnu podršku s tribina i vjerujem da ćemo imati 12. igrača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je najavio produljenje Čačićeva mandata na izborničkoj klupi:

"To je velika satisfakcija, predsjednik me upoznao kao trenera i čovjeka i naravno da to laska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da hrvatska reprezentacija čak 1260 dana nije poražena na Maksimiru.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo