ČAČIĆ O LOVRENU: / 'Igra dobro? Pa i drugi igraju odlično! To je gotova priča'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić sudjelovao je posljednja dva dana na radionici Stanje i perspektiva hrvatskog nogometa.

27.4.2016.
14:03
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Znam da radite u teškim uvjetima, imamo slabo gospodarstvo i lošu infrastrukturu te moramo stalno pozivati državu da se uključi u taj dio kao što je uključena u drugim zemljama. Zato je važna ova radionica, da izmijenite iskustva, znanja i razmišljanja, o dobrim, ali i lošim stvarima te da nastavimo svi zajedno raditi u korist ne samo svakog kluba pojedinačno nego i hrvatskog nogometa, jer je to interes svih nas. Hvala svima na upornosti, zajedno ćemo biti jači", poručio je u uvodu sudionicima predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker.

Problem na lijevom boku i u napadu

Izbornik Čačić otkrio je, pak, u razgovoru za Goal.com da se raspravljalo i o pozicijama koje su danas problem ili bi u bližoj budućnosti mogle postati problem za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo o tome zašto smo već godinama deficitarni na poziciji lijevoga beka. Ali, takav je trend i danas u svijetu. Također, otvorili temu zašto poslije Mandžukića i Kalinića nemamo pravu špicu u perspektivi. Evo, pogledajte, Dinamo, Rijeka i Hajduk danas nemaju niti jednog hrvatskog napadača", istaknuo je Čačić.

'Lovren je gotova priča'

Image

Dejan Lovren

Osvrnuo se izbornik još jednom i na 'slučaj Lovren'. Kao što je poznato, Dejan Lovren je postavio Čačiću ultimatum, poručivši mu kako neće putovati na Europsko prvenstvo u Francusku ako nema zajamčeno mjesto u početnih jedanaest. Nakon razgovora s njim u Engleskoj izbornik je odlučio da 26-godišnji stoper Liverpoola do daljnjega neće biti dio nacionalne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma to je gotova priča, sada je izvan reprezentacije. Igra dobro? Istina, ali i naši drugi igrači pružaju odlične partije", kratko je zaključio Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo