Novi stari trener / Čačić nakon dolaska na klupu Modrih: Dinamo ima najveću koncentraciju kvalitete i na igračima je da to potvrde'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ante Čačić se obratio javnosti prvi put nakon što je sjeo ponovno na klupu Dinama te je otkrio kako planira podići momčad iz krize u kojoj se našla

23.4.2022.
14:37
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je nakon poraza 1:0 u Splitu protiv Hajduka već u četvrtak ujutro smijenio trenera Željka Kopića. Vrlo brzo je iz Maksimira pušten bijeli dim i objavljeno je kako će trener do kraja sezone biti bivši izbornik i iskusni lisac Ante Čačić. Pred Čačićem je težak posao jer su Osijek i Hajduk tik iza leđa sa samo dva odnosno četiri boda zaostatka za Modrima, a njegova momčad ne izgleda pretjerano dobro u ovom trenutku.

Image
Što to Neno priča /

Bjelica umjesto komentara na promjenu trenera u Dinamu ispričao vic: 'Jedan prolazio pokraj ludnice...'

Image
Što to Neno priča /

Bjelica umjesto komentara na promjenu trenera u Dinamu ispričao vic: 'Jedan prolazio pokraj ludnice...'

Iako je objavljeno već u četvrtak da je Čačić novi trener zagrebačkog kluba, on nije službeno predstavljen no ipak je danas dao izjavu za Dinamov YouTube kanal u kojem je iznio svoje viđenje stanja u momčadi te na neki način predstavio plan za završnicu prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Respekt prema Gorici

"Ono što sam zatekao je momčad koja je na prvom mjestu i imam privilegiju da sa ovom ekipom sačuvam postojeću poziciju. Ispred nas je pet utakmica i imperativ je da svaku utakmicu budemo što učinkovitiji bodovno. Prva na redu je Gorica, momčad koja je svakome u ligi tvrd orah. Imali su i oni svojih turbulencija, ali su se stabilizirali dolaskom novog trenera Samira Toplaka i postoji svojevrstan respekt prema njima. Međutim ja držim da naša momčad ima kvalitetu na koju se moramo usredotočiti da je prezentiramo u svakoj utakmici", rekao je Čačić te se onda osvrnuo na psihološko stanje igrača nakon bolnog poraza pred 30 tisuća navijača u Splitu.

"Zatekao sam momčad u dobrom stanju, loša izvedba u Splitu ostavio je traga na psihi, ali igrači mi djeluju dobro i da će biti spremni za ovu utakmicu. Obavio sam razgovore s pojedincima i skupno. Cijela Hrvatska govori da Dinamo ima najveću koncentraciju kvalitete i na igračima je da sad to i potvrde, a jedino mjesto je travnjak", konkretan je bio novi trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ima dosta igrača koji nisu u stanju izdržati visoki ritam'

Jasno je da će Čačić već od nedjelje kada traži sva tri boda protiv Gorice tražiti potpuno drugačiji pristup i gard svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo mora biti momčad na terenu, ne smije se dovoditi u situaciji da se prilagođavati protivniku, nego mora dominirati, stvarati što više prilika i dolaziti sa što više igrača u završnicu. Ademi? Ja sam ga vratio u lipnju 2012. Drago mi je da je nakon deset godina jedan od stožernih igrača, ujedno i kapetan momčadi. Vodio sam i Mišića u reprezentaciji, Ivanušeca također. Sve ih poznajem, znam njihove kvalitete i uvjeren sam da ćemo pronaći dobitnu početnu jedanaestoricu koja će na pravi način ući u utakmicu", konstatirao je, a onda se dotaknuo problema koji su ga dočekali na Maksimiru.

"Ima dosta igrača koji u ovom trenutku nisu u stanju izdržati visoki ritam svih 90 minuta. Imamo pet izmjena, premostit ćemo utakmicu. Imamo dovoljno dobrih, kvalitetnih igrača. Theophile ima kartone, Luka Menalo, Danijel Štefulj i Bartol Franjić također neće igrati. Dino Perić također nije u najboljem stanju, ali će biti na klupi ako zatreba", zaključio je Čačić na kraju ovog improviziranog predstavljanja u Dinamovim klupskim prostorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo