BRITANCI OTKRIVAJU PLAĆE IZBORNIKA KOJI ĆE NASTUPITI NA SP: / Navode se i Dalićeva primanja

Image
Foto: AFP

Zlatko Dalić zauzima 23. mjesto po plaći koju dobiva na klupi Vatrenih

12.5.2018.
14:26
AFP
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo koje će u Rusiji biti igrano od sredine lipnja do sredine srpnja ove godine dat će odgovor na pitanje koja je reprezentacija stigla ondje najspremnija, koja je pokazala najviše i tko ju je najbolje posložio. Sama imena nogometaša nisu nužno i garancija uspjeha kolektiva pa će ideje izbornika također biti na cijeni.

PROSINEČKI PRIČAO O ŠANSAMA HRVATSKE I SRBIJE NA SP-U: Legendarni nogometaš odgovorio na pitanje vidi li se na srpskoj klupi

A koliko koji od njih zarađuje piše britanski tabloid Mirror. Najplaćeniji svjetski izbornik je, očekivano, izbornik Njemačke Joachim Löw. Spomenuti stručnjak od Njemačkog nogometnog saveza godišnje dobiva 3,8 milijuna eura, na to treba dodati i razne sponzorske ugovore koji tu zaradu udvostručuju. Ugovor Löwa veže do 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu je dvojac koji vodi Francusku i Brazil, Didier Deschamps i Tite godišnje dobivaju 200.000 eura manje nego Löw. Slijedi Lopetegui, španjolski izbornik, te Stanislav Čerčesov. Izbornik Rusije, koji godišnje inkasira 2,5 milijuna eura. Fernando Santos iz Portugala godišnje pospremi oko 2,1 milijun eura...

Gdje je tu Zlatko Dalić? S plaćom od 546.000 eura godišnje zauzima 23. mjesto među svim izbornicima, s time da strateg prvog suparnika Vatrenih, NijemacGernot Rohr, u Nigeriji prima 498.000, a islandski izbornik Hallgrimsson 697.000 eura. Daleko ispred sve trojice je Jorge Sampaoli koji na kormilu jake argentinske reprezentacije dobiva 1,9 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo