BREKALO SJAJNO OBJASNIO TKO JE MODRIĆ I ŠTO ON SVIMA ZNAČI: / Možda je ovo i najbolji opis Lukine genijalnosti i vrijednosti

Image
Foto: PIXSELL

Pitanje je trenutka kad će Brekalo hrvatsku U-21 reprezentaciju zamijeniti izabranom A vrstom

5.9.2018.
9:18
PIXSELL
VOYO logo

Sa tek navršenih 20 godina Josip Brekalo dobro kotira u planovima Wolfsburgovog trenera Brune Labbadije koji mu je u sve tri dosadašnje utakmice u sezoni dao priliku u gotovo maksimalnoj minutaži. U sve tri utakmice (dvije bundesligaške, jedna u tamošnjem Kupu) njegova je momčad i pobijedila, a ona sam u tome sudjelovao dvjema asistencijama.

"Bilo bi čudno kada bih vam rekao da nisam zadovoljan. U Bundesligi smo slavili u dvije zahtjevne utakmice (Schalke i Bayer Leverkusen), a to je dokaz kako se trud uvijek isplati. Naše su pripreme bile jako zahtjevne, ne sjećam se kada mi je to sve bilo tako naporno. Nismo nigdje išli, 90% priprema smo odradili u Wolfsburgu, u strogom režimu bili gotovo šest tjedana. Trenirali smo tri puta dnevno, u klubu provodili 10-12 sati dnevno. I to se pokazalo ispravnim, sada smo puni samopouzdanja, ginemo jedni za druge i igramo dobro. Dobro smo krenuli u sezonu, a sada nas čekaju i dvije lakše domaće utakmice s Herthom i Freiburgom koje bi mogle odrediti našu sezonu", zadovoljno zvuči Brekalo u razgovoru za nogometni portal Goal pa u istom tonu i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritiska nema, a želi iskorak

"Ne osjećam nikakav pritisak, već samo kako raste moje samopouzdanje. A to mi je i najvažnije. Velika je stvar za nekog igrača u mojim godinama imati veliku minutažu u Bundesligi, u Wolfsburgu se osjećam jako dobro, a kada skupim 15-20 utakmica u kontinuitetu s punom minutažom sve će biti još i bolje."

Image
Foto: AFP

Leverkusen's German defender Lars Bender and Wolfsburg's Croatian midfielder Josip Brekalo vie for the ball during the German first division Bundesliga football match VfL Wolfsburg vs Bayer Leverkusen in Wolfsburg, northern Germany, on March 3, 2018. / AFP PHOTO / dpa / Peter Steffen / Germany OUT / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050

"Ponosan sam na sebe, ovo mi je druga godina Bundeslige, a već krajem prošle sezone sam uhvatio kontinuitet i igrao prilično dobro. No, sada želim još veći iskorak, od početka do kraja sezone imati važnu ulogu u momčadi, igrati još bolje i pomagati momčadi u stvaranju uspješnih rezultata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad taj poziv dođe...'

Navedeno sve više približava Brekala tome da skine sa sebe dres U-21 reprezentacije i odjene onaj seniorske A vrste.

"Vjerujem da je moj dosadašnji razvoj i nogometni put bio ispravan, pa da će kad-tad doći i taj poziv u A reprezentaciju. Prošao sam sve mlade hrvatske selekcije od U-14 do sada U-21, znam da će jednog dana doći i taj korak više. Nisam nimalo nervozan niti tužan, moram samo nastaviti raditi kao do sada, a kada dođe taj poziv bit ću najsretniji na svijetu. No, ja ću uvijek biti na raspolaganju svim našim izbornicima, bez obzira o kojoj se reprezentaciji radi. Mi sada u U-21 vrsti imamo jedan zajednički cilj, želimo se plasirati na Europsko prvenstvo, ponosan sam što sam sada dio te priče."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je Brekalo da je konkurencija u redovima izabrane vrste koja je osvojila svjetsko srebro ogromna. Kaže:

"Sigurno su to vrhunski igrači koji godinama uspješno igraju na visokoj razini, a svoju su kvalitetu dokazali i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatska na krilnim pozicijama doista ima sjajne igrače, ja sam tu najmlađi i vrijeme sigurno radi za mene. I dalje ću trenirati marljivo, a ako uskoro dobijem taj poziv u A reprezentaciju, sigurno uz takve pojedince i ja mogu još više napredovati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatia's midfielder Luka Modric (R) and Croatia's coach Zlatko Dalic celebrate after winning the Russia 2018 World Cup semi-final football match between Croatia and England at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 11, 2018. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Oduševljen Lukom

A jedan od onih uz koje će to moći napraviti – a oduševljen je Brekalo time – je kapetan Vatrenih Luka Modrić. Wolfsburgov nogometaš, kao uostalom i mnogi drugi, ne prestaju me se diviti.

"Ne mogu vam opisati koliko me veseli što je Luka ostao u reprezentaciji, te što bih i ja mogao imati priliku jednog dana trenirati s takvom igračkom legendom. Prije svega čestitam mu na svim ovim zasluženo osvojenim nagradama, vjerujem da će na kraju sezone biti i proglašen najboljim igračem svijeta. I sami znate koliko bi toga neki klinci, ali i ozbiljni igrači dali, samo da mogu odraditi jedan trening s Lukom Modrićem. Veselim se trenutku kada ću ga upoznati i trenirati s njim, vjerujem da će taj dan brzo doći. U našoj A vrsti ima još puno vrhunskih igrača, svjetskih nogometnih klasa, ali Luka je za mene broj jedan, naš najveći nogometaš o povijest."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo