UGLEDNI STRUČNJAK ZA NET.HR / Branko Karačić: 'Igor Bišćan nije zaslužio otkaz u Dinamu. Jedan ozbiljan klub ne smije mijenjati trenera nakon dva-tri loša rezultata'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Branko Karačić za Net.hr komentira odlazak Jakirovića iz Rijeke u Dinamo, sporazumni raskid ugovora Bišćana i Dinama, Zrinjski i Krunu Rendulića, te svoje Posušje

22.8.2023.
11:44
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon Igora Pamića, Samira Toplaka, Ilije Lončarevića, Zorana Vulića i Ivana Katalinića, iznenadni odlazak Sergeja Jakirovića iz HNK Rijeka u Dinamo komentirao je i poznati trener Branko Karačić, aktualni strateg Posušja, prvoligaša iz BiH Premijer lige.

Image
NET.HR DONOSI /

Pet poznatih trenera odgovorilo nam je na pitanje dana o potezu koji je bez presedana: 'Kralj je mrtav, živio kralj'

Image
NET.HR DONOSI /

Pet poznatih trenera odgovorilo nam je na pitanje dana o potezu koji je bez presedana: 'Kralj je mrtav, živio kralj'

"Što bi napravio na mjestu Jakirovića da dobiju ponudu Dinama u istovjetnim uvjetima? Nisam upoznat s detaljima i poslom, tj ugovorom između Jakirovića i Rijeke, pa je malo nezgodno komentirati, ali očito je Dinamo iskoristio mogućnost, odnosno ugovornu stavku. Klub je ostao zatečen sa situacijom, odnosno odlaskom Jakirovića. Vjerojatno kad su sklapali ugovor, Jakirović je ostavio mogućnost izlaska što je Dinamo očito znao i iskoristio. Stoga, nije Jakirovićev potez ništa čudan ako se profesionalno gleda, ali je moralno upitan. Sama situacija kako se odigrala, postavili ste mi pitanje i dobili ste odgovor", kazao nam je Branko Karačić koji je na 11. mjestu u poretku nakon 2 odigrane utakmice u Premijer ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Imao sam vrlo težak raspored - Široki Brijeg na početku. U 4. kolu dobili smo Željezničar doma s 1-0. Dižemo se, iako smo trebali imati više bodova. Posebno tu mislim na utakmicu protiv Širokog Brijega, gdje smo nezasluženo izgubili".

O prvaku Zrinjskom i sjajnom poslu u njemu koji odrađuje trener Krunoslav Rendulić, Branko Karačić nam govori:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zrinjski ostvaruje velike uspjehe. Kruno Rendulić i njegovi igrači su uspješni. Znamo da je Zrinjski konstanta u posljednjih desetak godina. Dominiraju u Bosni i Hercegovini, a ove sezone su si postavili cilj ulaska u grupno natjecanje Konferencijske lige ili Europa lige i to su i ostvarili. To je prvi put da BiH nogomet ima klub u grupnoj fazi jednog euro natjecanja, bilo je tu puno pokušaja. Na dobrom su putu da naprave i veći iskorak i bolje rezultate".

O sporazumnom raskidu suradnje između Igora Bišćana i Dinama, nakon 4 mjeseca suradnje, 17 utakmica na klupi koje je Bišćan vodio u Dinamu kao trener prve momčadi, Branko Karačić tvrdi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstveno, mislim da Igor Bišćan nije zaslužio otkaz. To je moje mišljenje. Bez obzira na puno nesretnih okolnosti koje je imao. Puno se toga protiv Bišćana odigralo. Ta Uprava, tko zna koja je Uprava... Puno takvih stvari nije išlo Bišćanu na ruku da ima jednu mirnoću u stvaranju pripremnog perioda, igračkog kadra... Vidimo da igrači odlaze. Bišćan nije imao sreće, a u određenim situacijama, detaljima što se tiče utakmica, niti iskustva. Nije jedan ozbiljan klub ne smije mijenjati trenera nakon dva-tri loša rezultata", zaključio je Branko Karačić.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo