BRANITELJI BJESNE ZBOG VATRENIH: / Stigao im odgovor: 'Zar ste zaboravili Širića, Djedovića, zar ste zaboravili Vrbanovića, Mamića...'

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL

Cijela priča se zakomplicirala, ali to je u hrvatskom nogometu, ionako, sasvim normalna pojava

17.6.2019.
13:29
PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri hrvatske nogometne reprezentacije? Sve hrvatske reprezentacije su snažno bilo hrvatskog naroda. Nikakve nesuglasice ne smiju biti razlog onemogućavanja organizacije nacionalnih utakmica na gradskim stadionima, pa tako ni na Gradskom stadionu Poljud.

Image
ZAHUKTAVA LI SE NA RELACIJI HNS - HAJDUK? /

'Nikakvih ultimatuma ne bi trebalo biti. Ne želim niti pomišljati da bi Split to mogao napraviti'

Image
ZAHUKTAVA LI SE NA RELACIJI HNS - HAJDUK? /

'Nikakvih ultimatuma ne bi trebalo biti. Ne želim niti pomišljati da bi Split to mogao napraviti'

Moderna Republika Hrvatska stvorena je velikim i neupitnim zajedništvom, krvlju i žrtvom hrvatskih ratnika, uz snažnu potporu hrvatskog naroda. Zahtijevamo i ne prihvaćamo nikakve razloge da se ova, kao ni sljedeće utakmice nacionalnih vrsta ne igraju u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako glasi priopćenje kojim se oglasila Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita i stradalničke udruge Domovinskog rata grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije kojim se uključila u rasprave oko odigravanja utakmice Vatrenih na Poljudu.

Jednostrana odluka

Priča je eskalirala kad je HNS jednostrano odlučio da će ugostiti Mađarsku u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U pravilu bi odluka o domaćinstvu utakmice nacionalne reprezentacije trebala biti pitanje dogovora između Saveza kao organizatora i Hajduka kao domaćina (bez obzira na to što formalno domaćin može biti i Grad Split kao vlasnik stadiona). Prvije je put ovakva odluka donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom", naglasio je među ostalim predsjednik Hajduka MarinBrbić prošlog tjedna.

Petric reagirao

Ovaj put oni nije reagirao, ali jest KristianPetric, Hajdukov povjerenik za navijače i sam sudionik Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Split je uvijek bio hrvatski grad i bit će, a Hajduk je najveći simbol kako Dalmacije tako i Hrvatske. Petnaest godina imamo pljačku unutar hrvatskog nogometa, poštena suđenja, nepravomoćne presude, pravomoćne presude za koje isti ti optuženici dijele medalje pionirima, istoj toj djeci kojoj smo omogućili da se bori na sportskim borilištima. Zar ste zaboravili slučajeve Širić, Djedović, zar ste zaboravili suđenje Vrbanoviću, Mamiću i kompaniji, gazite preko navijača koji već 10 godina upozoravaju na devijacije u hrvatskom nogometu, a nitko od vas da im je dao podršku, istim tim momcima od 21, 22 godine koji su pretežno djeca naših kolega branitelja, a nemojte zaboraviti da smo i mi u tim istim godinama uzeli puške i tjerali devijacije iz jedine nam Hrvatske. Svi mi volimo reprezentaciju Hrvatske kao i igrače, ali ovakvu repku s devijantnim i nemoralnim tipovima apsolutno veliko - ne! Hrvatska u srcu, HŽV", poručio je preko svog Facebooka.

Image
Image

Boston Celtic Dino Radja (L) puts his head down and drives into Houston Rocket Charles Barkley (R) during first quarter action in Boston, Masachussetts, 29 November. The Rockets lead the game 102-77 in the 4th quarter. AFP PHOTO Stuart CAHILL, Image: 282478754, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo