BLIŽI SE KRAJ NOGOMETNOJ MAFIJI: / Zatražena šokantna kazna za Platinija!

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Etička komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) zatražila je doživotnu suspenziju za predsjednika UEFA-e Michela Platinija, otkrio je njegov odvjetnik.

24.11.2015.
13:39
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Platini i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter suspendirani su prošli mjesec na 90 dana dok traje istraga o sumnjivim transakcijama. Obojica su osumnjičeni da su prekršili etičke standarde jer je Blatter 2011. samo na temelju usmenog dogovora uplatio Platiniju 1,8 milijuna eura za navodne savjetničke poslove obavljene u razdoblju od 1999. do 2002.

"Pretjerano i skandalozno"

Odluka Etičke komisije trebala bi biti poznata sljedeći mjesec, ali Platinijev je odvjetnik Thibaud d’Ales u utorak izjavio da se za njegova klijenta traži doživotna zabrana. Nazvao je takav zahtjev pretjeranim i skandaloznim. Blatterovi odvjetnici zasad odbijaju otkriti je li ista kazna zatražena i za njihova klijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Blatter je zbog brojnih korupcijskih skandala u FIFA-i podnio ostavku na mjesto predsjednika, ali je odlučio ostati na dužnosti do izbora u veljači. Za njegova se nasljednika, između ostalih, kandidirao i Platini, no u svjetlu novih događaja upitno je hoće li ostati u utrci za tu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo