'najveći klub u karijeri' /

Bjelica službeno predstavljen kao novi trener: 'Velika je čast biti tu, spreman sam se uhvatiti u koštac sa svime'

'Jako sam sretan što sam u Dinamu. Nadam se da ću sa svojom pozitivnom energijom pomoći Dinamu da bude na nivou na kojem zaslužuje'

16.5.2018.
12:55
VOYO logo

Nenad Bjelica i službeno je predstavljen kao novi trener Dinama, a pred novinare na Maksimiru izašao je u 12 sati. Bjelica je četvrti Dinamov trener ove sezone, nakon Peteva, Cvitanovića i Jurčevića, a potpisao je dvogodišnji ugovor.

Marijan Vlak najavio je novog Dinamovog trenera nakon čega je on sam preuzeo riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Bjelica je radio uglavnom u inozemstvu. Ostvario je zapažene rezultate i smatramo da se radi o kvalitetnom mladom treneru koji će sigurno pokazati svu svoju kvalitetu".

"Prije svega, velika mi je čast biti trenerom Dinama. Zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću svojim radom, kao što sam to napravio u drugim sredinama, poboljšati klub, dovesti ga na nivo na kojem su očekivanja od Dinama, uz pomoć svih u klubu. Mislim da svi zajedno možemo doći do rezultata koji se od nas očekuje. Ne samo u sljedećem prvenstvu, nego u ovoj sezoni gdje još imamo dvije vrlo važne utakmice", objasnio je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pripremiti Dinamo za finale Kupa u kratkom vremenu?

"Moj zadatak je provesti razgovore s igračima i za početak vidjeti što je u njihovim glavama. Objasniti im važnost zadnje dvije utakmice. Ne razmišljam još o Kupu, već o prvoj utakmici u subotu. Mislim da imamo dobru ekipu, bez obzira na ozljede. Mislim da imamo dobru ekipu sposobnu da pobijedi u obje utakmice. Treba podići ekipu, podići energiju. S optimističnim stavom prići igračima. Od igrača ću tražiti da ostave srce na terenu".

Kakvu podršku očekujete od kluba i kako to da ste izabrali Dinamo, a ne neki od klubova iz liga petice?

"Došao sam u klub koji je prvak Hrvatske, klub koji je u zadnjih 12 godina 11 puta igrao završnice Lige prvaka ili Europske lige, klub koji je apsolutno, ne samo u ovom dijelu Europe, nego recimo i u Poljskoj, primjer klub u mnogo stvari. Došao sam u najveći klub u mojoj trenerskoj karijeri. Bit ću koncentriran na svoj rad i igrače od kojih ću pokušati izvući maksimum. Znam da je kompleksna situacija u Dinamu, znam da je teško, no spreman sam se uhvatiti u koštac sa svim tim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i vlastiti prekrižen grafit u Osijeku.

"Što god da se dogodi u Osijeku, to neće promijeniti moju ljubav prema Osijeku. Takav neki potez, frustrirajući potez, ja mogu razumjeti. Ja sam profesionalac i imam sa svima dobre odnose. naravno da mi nije drago, ali Bože moj. Moja ljubav neće se promijeniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A o eventualnim pojačanjima je rekao kako će se nakon sezone analizirati situacija i procijeniti gdje treba pojačanja te dodao kako ima puno kandidata koji su zanimljivi Dinamu.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo