BIVŠI VATRENI DRUGI PUT POBIJEDIO TEŠKU BOLEST: / 'Najveća snaga mi je bila kći, zbog nje vrijedi živjeti'

Image

Bivši veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Pokrivač (31) drugi je put pobijedio tešku bolest i vratio se treninzima Slaven Belupa.

12.1.2017.
11:44
VOYO logo

Mnogi bi nakon teške bitke za vlastito zdravlje odustali od nogometa, ali Pokrivač nije htio ni čuti za to. Cilj mu je vratiti se u formu što prije i staviti se na raspolaganje treneru Željku Kopiću. Posljednju je utakmicu odigrao 5. kolovoza protiv Splita, a nakon toga se posvetio liječenju.

Image
JAVIO SE HRABRI IVAN KLASNIĆ: /

'Teško je, ali psihički sam jak i želim uživati u životu unatoč svemu'

Image
JAVIO SE HRABRI IVAN KLASNIĆ: /

'Teško je, ali psihički sam jak i želim uživati u životu unatoč svemu'

'Bilo je teže prvi put'

O detaljima teške bolesti nikad nije htio javno govoriti. Poznato je samo da je prvi put obolio 2015. godine nakon što je potpisao ugovor s Maccabi Petah Tikvom. Poslije uspješnog liječenja u veljači prošle godine je potpisao za Slaven Belupo, ali u kolovozu se bolest vratila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nikola Pokrivač u dresu Slaven Belupa

"Gotovo pet mjeseci je prošlo otkako sam odigrao posljednju utakmicu. Prolazio sam kroz teško razdoblje, ali sam prebolio to kao i prvi put. Jedva sam čekao da dođem u Koprivnicu, da počnem trenirati, a sad jedva čekam da opet zaigram. Kad sam se prvi put razbolio, osobno mi je bilo mnogo teže nego drugi put. Sad sam već znao sve kroz što ću prolaziti, tako da sam se pripremio u glavi. Iako je ovaj put sve skupa bilo mnogo teže, bilo je najvažnije 'posložiti se' u glavi. Uspio sam, sve je dobro prošlo, opet sam zdrav i opet treniram", rekao je Pokrivač u intervjuu za Sportske novosti.

'Shvatiš da je sve u životu bitno'

Otkrio je iskusni veznjak još neke pojedinosti svoje teške životne bitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća motivacija i snaga bila mi je moja mala kći Nika koja ima dvije godine. Kad kod mi je bilo teško, samo sam se sjetio nje i odmah sve postane lakše jer ipak je ona ta zbog koje vrijedi živjeti i boriti se. Drukčije gledaš na sve. Kad ti se jednom to dogodi, više ništa nije isto. Od prehrane, pa nadalje, i najmanje sitnice mogu utjecati na zdravlje. No, o tome čovjek uopće ne razmišlja dok mu se nešto takvo ne dogodi. Tek tada shvatiš da je sve u životu bitno", zaključio je hrabri nogometaš.

Pokrivač je karijeru počeo u Varteksu, da bi kasnije igrao za Dinamo, Monaco, RB Salzburg, Inter Zaprešić, Rijeku, kazahstanski Šahter Karagandi i napokon Slaven Belupo. Za hrvatsku reprezentaciju je skupio 15 nastupa, a igrao je i na Europskom prvenstvu 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo