NIJE BIRAO RIJEČI / Bivši reprezentativac žestoko udario po Srbiji: 'Ne znam što su popili u svlačionici'

Image
Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages/PIXSELL

Iako su plasman na Euro čekali 24 godine, dosta je kritika na račun reprezentacije, iznimka nije ni bivši napadač reprezentacije Rade Bogdanović

20.11.2023.
11:15
Dimitrije Nikolic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dramatičnog raspleta u posljednjem kolu G skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, plasman na EURO, uz Mađarsku, koja je vizu potvrdila ranije, izborila je i Srbija.

Image
BORBA DO KRAJA /

Kakav kraj kvalifikacija za EURO: U čak tri direktna dvoboja dobit ćemo tri nova putnika u Njemačku

Image
BORBA DO KRAJA /

Kakav kraj kvalifikacija za EURO: U čak tri direktna dvoboja dobit ćemo tri nova putnika u Njemačku

Srbiji je bio dovoljan i bod u Leskovcu protiv Bugarske, dok je Crna Gora morala slaviti u Mađarskoj i još se nadati bugarskom čudu u Srbiji. Na koncu je Srbija odigrala 2-2 protiv Bugarske izborivši EURO. Odabranici Dragana Stojkovića plasirali bi se i s porazom, jer je Crna Gora izgubila u Budimpešti sa 1-3 premda je vodila na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je povela u 17. minuti golom Miloša Veljkovića, no Bugarska je u nastavku okrenula rezultat golovima Georgija Ruseva (59) i Kirila Despodova (69). Ipak, u 82. minuti je Srđan Babić zabio za 2-2 što je Srbiji bilo dovoljno za plasman u Njemačku bez obzira na ishod druge utakmice.

Iako su plasman na Euro čekali 24 godine, dosta je kritika na račun reprezentacije, iznimka nije ni bivši napadač reprezentacije Rade Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas su Bugari provalili, mi smo provaljeni kao momčadi u smislu načina naše igre. Lakše nam se suprotstavljaju, mi nemamo različite varijante, a to svaka momčadi mora imati kada te neko provali, pustiti drugačiju taktičku varijantu da ga nadmudriš. Tako da, morat će se raditi puno, puno toga, pogotovo jer nismo superiorni. Sad smo hvala Bogu otišli, ali daleko od onog stila kao protiv Portugala", rekao je Bogdanović pa dodao:

"Ja sam prokomentirao na poluvremenu, ne znam što su popili u svlačionici da tako izađu na teren. Ova reprezentacija je limitirana kvalitetom. Očekivanja su uvijek velika, ali tu ima puno nedostataka u organizaciji, zato je tu uvijek neki stres. Nigdje nisam vidio da je nacija očekivala da ćemo 'samljeti' Bugare, ali nije ni čudo što je došlo do pada koncentracije, pa i taktičkih i tehničkih varijanti koje su prouzrokovale stres s happy endom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada odete prvi put na Europsko prvenstvo nakon toliko godina svi su sretni i ushićeni, ali se postavlja pitanje zašto svih tih godina nisi ni otišao na EP. Isti su igrači, isti su akteri svih tih događaja, dvadeset godina jedni te isti ljudi u ovoj državi treniraju, vode, selektiraju. Kako smo otišli i kako bismo osvjetlali obraz i ne budemo tamo vreća za udaranje kao na Svjetskom prvenstvu moramo puno toga promijeniti", zaključio je bivši napadač, a danas analitičar.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo