Nevjerojatne optužbe / Bivši kapetan ukrajinske reprezentacije i igrač Bayerna, ruski je špijun? Novinar objavio šokantan dokument

Image
Foto: profimedia.hr

Za ukrajinsku reprezentaciju nastupio 144 puta, a u karijeri je igrao za Volynu, Šahtar iz Donjecka, Zenit, Bayern i Kairat

12.3.2022.
12:31
profimedia.hr
VOYO logo

Anatolij Timoščuk do nedavno glasio za legendarnog kapetana i reprezentativnog rekordera u Ukrajini no to se od ruske invazije na ovu zemlju promijenilo. Timoščuk trenutno obavlja funkciju pomoćnog trenera u ruskom Zenitu, a sunarodnjaci mu zamjeraju jer se nije oglasio od početka agresije na njihovu domovinu.

Nekadašnji igrač Bayerna igrao je u dva navrata za Zenit, a od 2017. je dio stožera ruskog kluba. Posljednja dva tjedna prozivali su ga i bivši suigrači iz reprezentacije, a Timoščuk i dalje šuti što kod Ukrajinaca izaziva bijes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski novinar objavio inkriminirajuće dokumente

No vijest koja se sada pojavila Timoščukov slučaj je gurnula u novu dimenziju. Naime, javio se istraživački novinar Kostijantin Andrijuk iz Rusije koji tvrdi da je čuveni nogometaš zapravo ruski špijun te je priložio i navodne dokaze toj tezi.

Image
Užas /

Pogledajte kako izgleda stadion poznatog prvoligaša nakon teškog granatiranja

Image
Užas /

Pogledajte kako izgleda stadion poznatog prvoligaša nakon teškog granatiranja

"Ja, Anatolij Timoščuk, zaklinjem se na vjernost Rusiji i kunem se da ću poštovati Ustav i zakone. Kunem se na vjernost FSB-u te da ću izvršavati naređenja i da ću čuvati državne tajne. Spreman sam dati život za Rusiju", piše u dokumentu koji se proširio društvenim mrežama, a koji je navodno potpisao sam Timoščuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je veliku karijeru

Inače, FSB je sljednik nekadašnje sovjetske tajne službe KGB, što sugerira da, ako je ova informacija točna, Timoščuk djeluje kao dio ruske obavještajne službe. Nogometaš se još uvijek nije oglasio povodom najnovijih optužbi iz domovine, a Ukrajinski nogometni savez mu je oduzeo sva priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anatolij Timoščuk je za ukrajinsku reprezentaciju nastupio 144 puta, a u karijeri je igrao za Volynu, Šahtar iz Donjecka, Zenit, Bayern i Kairat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo