BIVŠI IZBORNIK POLUDIO NA SPORTSKOG DIREKTORA BAYERNA: / Kovač se naguravao s budućim šefom i bliskim prijateljem

Image
Foto: Screenshot

Kraj utakmice obilježila je sporna situacija.

20.5.2018.
15:08
Screenshot
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač svoj trenerski mandat u Eintrachtu iz Frankfurta završio je na najbolji mogući način osvojivši njemački kup pobjedom u subotnjem finalu protiv svog budućeg kluba minhenskog Bayerna sa 3-1, a junak susreta bio je hrvatski napadač Ante Rebić, koji je zabio dva pogotka.

Rebić je u 11. minuti u protivničkoj polovici presjekao loptu i potom je sa vrha kaznenog prostora zabio za vodstvo Eintrachta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je poravnao na 1-1 golom Roberta Lewandowskog u 53. minuti. No, Rebić u 81. iz kontranapada ponovno donosi prednost Eintrachtu, a pobjedu je potvrdio Mijat Gačinović u sudačkoj nadoknadi (90+6). Ovo je prvi trofej za Eintracht nakon 30 godina i peti naslov pobjednika njemačkog kupa (1974, 1975, 1981, 1988, 2018).

Priznao da je bio penal

“Nogomet piše prekrasne priče. Sretan sam zbog kluba, navijača i momčadi. Stajali smo ovdje prije utakmice i pričali o tome kako, kada smo ujedinjeni, možemo napraviti sve – i u sportu i u društvu. To je ono što se dogodilo i ovoj momčadi koja je uvijek silno vrijedno radila za uspjeh”, rekao je Kovač nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući trener Bayerna pred sam kraj utakmice ušao je u mini sukob s čovjekom koji je inzistirao na njegovom dolasku u redove njemačkog velikana. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Boateng je napravio prekršaj nad Javijem Martinezom, ali sudac Zwayer nije pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo sreće. Mislim da je bio penal", kazao je Kovač.

Ta je situacija isprovocirala reakciju Hasana Salihamidžića, Kovačeva dugogodišnjeg prijatelja. On je krenuo čitati sucu lekciju, a Kovač ga je na kraju odgurnuo. (VIDEO 1:15)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni je bio kazneni udarac, ali sudac vjerojatno to nIje vidio. Jasno je da ga je udario", rekao je Salihamidžić poslije utakmice. Što se tiče obračuna s Kovačem s osmijehom na licu poručio je da to nije bilo ništa ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo