Čudna odluka /

Bivši nogometaš Hajduka i Splita koji je pobjegao od rata iz Ukrajine potpisao za Dinamo iz Minska!

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
8.4.2022.
10:11
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Pešić na početku ruske invazije na Ukrajinu bio je igrač Vorskle iz Poltave. U prvim danima rata pobjegao je iz Ukrajine te se vratio u Hrvatsku. Mediji su njegov bijeg pratili s mnogo pažnje, a bivši igrač Hajduka i RNK Splita je po dolasku u domovinu podijelio svoje impresije s javnošću.

"Na jednom prijelazu iz oblasti u oblast bila je kolona od 25 kilometara. Provjeravali su da Ukrajinci ne izlaze. Osjetili smo veliko olakšanje kada smo prešli granicu iako putem nismo viđali tenkove i avione", rekao je Pešić tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je jasno da neće nastaviti karijeru u Ukrajini, a ovih dana je stigla vijest o novom angažmanu koji je zasigurno zaprepastio mnoge. Naime, Pešić je za Dinamo iz Minska u Bjelorusiji. Riječ je o klubu na čijem je čelu predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je bjeloruski diktator i blizak je Vladimiru Putinu, a bjeloruski klubovi  su pod sankcijama te se ne mogu natjecati u europskim natjecanjima. Pešić je u karijeri igrao za Zadar, Šibenik, RNK Split i Hajduk, a nastupao je i za Klagenfurtu te nekoliko klubova u Rumunjskoj i Kazahstanu prije no što je otišao u Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 400 tisuća eura, a s Dinamom iz Minska je potpisao ugovor do 31. srpnja 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo