ISKRE FRCALE NA SVE STRANE / Bio je to epski dvoboj nogometnih ratnika: Nikad nitko nije izudarao legendarnog Gennara Gattusa kao on

Image

Gennaro Gattuso ostat će zapamćen kao jedan od najborbenijih i najprgavijih igrača u modernom nogometu

23.4.2022.
15:47
VOYO logo

Legendarni talijanski nogometaš Gennaro Gattuso bio je jedan od najstrastvenijih nogometaša. Tijekom igračke karijere bio je poznat po borbenosti i prgavosti, kao i po tome što je uvijek davao sve od sebe pa su ga navijači momčadi za koje je igrao, najblaže rečeno, obožavali, a navijači protivničkih momčadi nisu mogli smisliti.

Image
ZNA KAKO STOJE STVARI /

Kako bi stvari izgledale da je on u svlačionici? Ratoborni Gattuso otkrio što ga smeta: 'Muka mi je od njih'

Image
ZNA KAKO STOJE STVARI /

Kako bi stvari izgledale da je on u svlačionici? Ratoborni Gattuso otkrio što ga smeta: 'Muka mi je od njih'

Gennaro je svoju karijeru započeo u Perugii, a potom je jednu sezonu proveo u škotskim Rangersima. 1998. godine vratio se u Italiju i potpisao za Salernitanu, da bi od 1999. pa sve do 2012. godine branio boje Milana u kojem je dva puta osvojio Seriju A, jednom talijanski kupa, dva puta Ligu prvaka i europski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. S Italijom je 2006. godine bio prvak svijeta, a karijeru je zaključio u švicarskom Sionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki suparnici

Gennaro je bio poznat kao beskompromisan borac koji bi bio "strah i trepet" za protivničke igrače, no jedan suparnik mu je bio jako opasna prijetnja. Riječ je o borbenom Edgaru Davidsu koji je kao igrač Juventusa tijekom utakmice s Milanom nekoliko puta poslao Gattusa na pod i pokazao mu da se prema njemu ne može ponašati kao prema ostalima.

Njihovo rivalstvo počelo je na jednoj prijateljskoj utakmici Milana i Juventusa, a onaj koji je sve započeo bio je Davis, koji je kao igrač nosio nadimak 'Pit-bull', što dovoljno govori o njegovom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis je tada nakon samo četiri minute pokosio Gattusa te mu umalo žestokim startom slomio nogu. Nakon toga je izbila tuča na terenu, a sukob se nastavio i nakon utakmice u tunelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gattuso nikada nije zaboravio Davidsu što mu je napravio jer je svaki njihov susret nakon toga bio jako žestok, a rivalstvo je završilo 2005. kada je Nizozemac napustio Juventus i prešao u Tottenham, a Gattuso je ostao u Milanu sve do 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Edgar Davids

Prije devet godina je Gattuso započeo trenersku karijeru i prve korake je napravio u klubu u kojemu je završio igračku karijeru, Sionu. Potom je vodio Palermo, OFI Crete, Pisu, Milan, Napoli i Fiorentinu. Davids je, s druge strane, bio puno manje uspješan i do sada je uglavnom vodio niželigaše.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo