ZNA KAKO STOJE STVARI / Kako bi stvari izgledale da je on u svlačionici? Ratoborni Gattuso otkrio što ga smeta: 'Muka mi je od njih'

Image
Foto: Profimedia

Rino je svojom borbenošću i zalaganjem na terenu postao sinonim za borca na terenu

12.4.2022.
9:39
Profimedia
VOYO logo

Gennaro Ivan Gattuso jedan je od onih nogometaša koje je teško ne voljeti. Obožavatelji diljem svijeta pamte ga po njegovoj borbenosti i prgavosti, kao i po tome što je uvijek davao sve od sebe. Ipak, današnje vrijeme potpuno je drugačije od onog kada je popularni Rino "orao" nogometne terene.

Image
IMA LI PRAVO? /

Legendarni Talijan smatra da je Benzema kao Zidane, a Cristianu poručuje: 'Ti se svaki dan moraš zahvaliti što si igrao s njim'

Image
IMA LI PRAVO? /

Legendarni Talijan smatra da je Benzema kao Zidane, a Cristianu poručuje: 'Ti se svaki dan moraš zahvaliti što si igrao s njim'

Rino je svojom borbenošću i zalaganjem na terenu postao (i ostao) sinonim za borca na terenu, a mnogi će reći da takvih fali u današnjem nogometu. U današnjem nogometu mnogo je veći utjecaj društvenih mreža, koje nisu postojale ili barem nisu imale toliki utjecaj na nogometaša u vrijeme kada je Gattuso igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Bivši igrač Milana i talijanske reprezentacije nakon igračke karijere počeo se baviti trenerskim poslom te je i sam imao priliku vidjeti kako se današnji nogomet uvelike razlikuje od onog kada je on nastupao.

'Muka mi je od njih'

Prije koju godinu rekao je rečenicu koja je još uvijek iznimno popularna te ju često znamo vidjeti na društvenim mrežama gdje citiraju popularnog Rina. Gattuso je svojom izjavom objasnio razliku između njega i današnjih igrača te je očito istaknuo kako mu to smeta u današnjem nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad bi ja izgubio utakmicu slomio bi se od silne frustracije. Današnji igrači kad izgube naprave selfie u svlačionici i objave ga na internetu. Muka mi je od njih", rekao je legendarni Talijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kakav je igrač Gattuso bio, dobro govore i njegovi nadimci - Pitbull, Hrabro Srce i Ringhio, što bi u slobodnom prijevodu značilo duboko, jako režanje.

Gennaro je svoju karijeru započeo u Perugiji, a potom je jednu sezonu proveo u škotskim Rangersima. 1998. godine vratio se u Italiju i potpisao za Salernitanu, da bi od 1999. pa sve do 2012. godine branio boje Milana u kojem je dva puta osvojio Seriju A, jednom talijanski kupa, dva puta Ligu prvaka i europski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. S Italijom je 2006. godine bio prvak svijeta, a karijeru je zaključio u švicarskom Sionu. 2013. godine se okrenuo trenerskom poslu, a počeo je upravo u Sionu. Potom je vodio Palermo, OFI Crete, Pisu, Milan, Napoli i Fiorentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo