BILIĆA ŽESTOKO NAPALI I IZVRIJEĐALI USRED UTAKMICE: / Hrvatski trener odgovorio im je na genijalan način

Image
Foto: Profimedia

Bilić je tijekom te utakmice bio na udaru domaćih navijača

10.2.2020.
9:50
Profimedia
VOYO logo

U posljednjem susretu 31. kola engleskog Championshipa, West Bromwich Albion, kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić, je na gostovanju pobijedio Millwall sa 2-0, a prvi pogodak na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Filip Krovinović. Bila je to druga uzastopna pobjeda Bilićeve momčadi koja je povećala prednost na ljestvici na četiri boda više od Leeds Uniteda koji je u subotu poražen na gostovanju kod Nottingham Foresta sa 0-2.

WBA je na stadionu The Den stigao do vodstva u 42. minuti golom Filipa Krovinovića koji je lijepo opalio s ruba kaznenog prostora. Bio je to njegov drugi gol ove sezone nakon što je zabio i Barnsleyu kocem prosinca. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 84. minuti kada je Dara O'Shea zabio glavom nakon ubačaja iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

Slaven Bilic manager of West Bromwich Albion. West Bromwich Albion v Stoke City, EFL Sky Bet Championship, Football, The Hawthorns, West Bromwich, UK - 20 Jan 2019, Image: 493857220, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Ryan Browne/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izvrijeđali ga

Bilić je tijekom te utakmice bio na udaru domaćih navijača, koje mnogi nazivaju najgorima na svijetu i to zbog toga što je u karijeru vodio West Ham. Millwall i West Ham jedni su od najvećih i napoznatijih nogometnih rivala u svijetu, a navijači obaju klubova ne propuštaju prilike da bi nekoga napali ili uvrijedili samo zato što je povezan s rivalskim klubom. Eto, zbog toga su se okomili i na Bilića.

Hrvatskom su strategu tijekom utakmice Millwallovi navijači počeli vikati: "Sjedni ako si West Hamov šljam". A što je Bilić napravio? Ne nije im uvratio ružnim riječima ili gestikulacijom, već je samo ustao i stoječki pratio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

Slaven Bilic Manager of West Bromwich Albion inspects the pitch before kickoff Luton Town v West Bromwich Albion, EFL Sky Bet Championship, Football, Kenilworth Road, UK - 17 Aug 2019, Image: 465875898, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Shutterstock Editorial, Paul Simpson/Frozen in Motion

Sjajna pressica

Nakon utakmice Bilić je odradio iscrpnu press-konferenciju na kojoj je objasnio kako su nadigrali Millwall. "Promijenili smo formaciju jer nismo htjeli da nam se njihovi igrači približe do centra jer onda odatle igraju duge lopte prema Smithu koji pobjegne. Lopta onda dolazi u vaš šesnaesterac i to je velika šteta... Mi nismo Barcelona, mi smo borbena momčad. Mi smo WBA, momčad koja daje sve. Povrh toga, imamo igrače koji su bolji s loptom nego bez, ali to ne znači da se nećemo boriti. Borili su se. Filip Krovinović je osvajao zračne duele i ne samo on - Pereira i svi su to radili. Tek tada njihova kvaliteta može biti presudna. Inače možete zaboraviti na nju", pojasnio je Bilić.

Bilićeva momčad sada vodi na ljestvici sa 59 bodova, četiri više od drugoplasiranog Leeds Uniteda i Fulhama na trećem mjestu, a zatim slijede Nottingham Forest (54), Brentford (53) i Preston (50)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo