BIJELI BROD POTONUO POPUT TITANIKA: / Dinamo na Maksimiru deklasirao Hajduk i potvrdio finale Kupa

Image

Dinamo se plasirao u finale Kupa Hrvatske! Modri su na Maksimiru u uzvratnoj polufinalnoj utakmici slavili protiv Hajduka 4:0 i s ukupnih 6:0 izborili završnicu Kupa protiv Slaven Belupa.

6.4.2016.
19:20
VOYO logo

DINAMO - HAJDUK 4:0

DINAMO: Ježina, Matel, Sigali, Taravel, Musa, Antolić (Ćorić), Šovšić (Rog), Machado, Brekalo (Soudani), Fernandes, Henriquez

HAJDUK: Kalinić, Velazquez, Nižić (Bilj), Šimić, Milić, Jefferson, Kalik, Maloku (Pejić), Vlašić, Tudor, Sušić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u Zagreb doputovao u nadi kako će protiv Dinama pružiti još jednu dobru partiju, kao što je to bio slučaj u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju prije deset dana u prvenstvu u kojem su Splićani slavili s 1:0. Međutim, ostalo je samo na tome. Dinamo je već u prvih 24. minute golovima Josipa Brekala i Juniora Fernandesa riješio pitanje prolaska u finale Kupa Hrvatske.

Mamić na klupi ostavio pola prve momčadi

Trener Hajduka Damir Burić za ovaj dvoboj nije mogao računati na Juranovića, Bencuna i Roguljića, dok je Franck Ohandza bio na klupi ali nije ulazio u igru. Zoran Mamić, s druge strane, bio je lišen usluga ozlijeđenih Goncala, Pivarića i Pjace. Uz to, Dinamov strateg je na klupi ostavio pola momčadi (Eduardo, Soudani, Hodžić, Schildenfeld, Ćorić, Rog). To mu se i isplatilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalo i Šovšić radili dar mar obrani bijelih

Tandem Brekalo-Šovšić napravio je takav dar-mar u prvih 25 minuta obrani Hajduka, da je nevjerojatno bilo gledati koliko rupa je bilo u obrani bijelih. Hajduk je izgledao kao švicarski sir, puštalo je na sve strane. Pa je tako kod prvog pogotka u 2. minuti dvoboja Dinamo potegnuo jednu brzu polukontru, modri su si brzom tranzicijom omogučili mat situaciju tri na dva, Brekalo je ostao sam na lijevoj strani pred golom Kalinića i zabio za 1:0.

Bijeli 'curili' na sve strane

Dinamo je tako zabio iz prvog pravog napada. Hajdukova momčad naivno je napala i ostavila veliki prostor što je Dinamo iskoristio i praktički riješio dilemu o finalistu Kupa. Ista stvar dogodila se kod drugog gola modrih, Brekalo je dao za Henriqueza, ovaj s centra pronašao samog Fernandesa, s Hajdukovog gola izašao je Kalinić, a Dinamov Čileanac lako ga je zaobišao i zabio u praznu mrežu. Hajduk je zaista o nevjerojatne pogreške u obrani. U splitskoj obrani je bila veća rupa od one na Slavonskoj aveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani izgledali izgubljeno

Uz to, prvak Hrvatske je relativno lako dolazio u šanse, dok se Hajduk mučio. Vidilo se koliko je jalov Hajdukov napad i zašto Splićani u posljednjih šest utakmica, brojeći i ovu, nisu zabili više od svega dva gola.

Dinamo je stajao vrlo visoko u obrani, na što Hajduk nije imao odgovor. Bijeli su izgledali jako bezidejno, dugo nismo vidjeli tako nemoćan sastav Damira Burića. Za informaciju, Dinamo je u prvom dijelu imao premoć u posjedu lopte 64-36. (7-3 u udarcima, 3-0 u udarcima u okvir gola).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Josip Brekalo

Fernandes blistao

Drugo poluvrijeme Dinamo je otvorio novim pogotkom. Matel je sjajno izbacio Fernandesa, Kalinić nije znao hoće li izaću s gola ili ne, dok je na pola puta razmišljao, Dinamov Čileanac ga je prebacio za 3-0. Modri su zabili iz praktički prvog napada u drugom poluvremenu, a Fernandes se promaknuo u prvo ime utakmice.

Iako je Čileanac čudnog karaktera, a to se zna odraziti i na igru, u ovoj utakmici je blistao. Mamić je protiv Hajduka imao pravog Fernandesa, rastrćanog, raspoloženog, onakvog kakvog bi ga uvijek želio imati, u svakoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Henriquez promašio sjajnu šansu

U 57. minuti, Henriquez je imao dobru šansu. Čileanski reprezentativac sjurio se po desnoj strani igrališta i tukao s nekih 9 metara od gola iz kosa, ali skinuo je to Kalinić.

U 67. minuti, treneru Buriću je pao mrak na oči, a Kalinić je opet morao po loptu u mrežu. Soudani, krilni napadač koji je ušao u igru umjesto Brekala u drugom poluvremenu, zabio je pogodak nakon još jedne polukontre modrih. Šovšić je sjajno povukao, dao je za Henriqueza, ovaj je stao na loptu i pogledao desno gdje je bio Soudani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alžirac nije propustio zabiti svoj novi pogodak staroj mušteriji. U 76. minuti Hajduk je po prvi puta tukao u okvir gola. Vlašić je ušao u kaznnei prostor i okušao udarac s nekih sedam metara, ali obranio je to Ježina. U 84. minuti Dinamo je mogao povisiti na 5:0, ali je Kalinić sjajno skinuo Henriquezov udarac s pet metara. Čileanski reprezentativac nikako da golgeterski proigra onako do kraja.

Tako se Dinamo bez puno muke plasirao u finale hrvatskog Kupa, dok se Burić ponovno uvjerio da nešto ne "štima" u igri njegove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo