BAYERN JE KOVAČU JOŠ UVIJEK DUŽAN: / Evo koliko bi na kraju sezone milijuna eura trebao dobiti hrvatski trener

Image
Foto: Profimedia

Kovač je potpisao trogodišnji ugovor s Bavarcima po kojem mu je plaća bila šest milijuna eura po sezoni

17.6.2020.
15:54
Profimedia
VOYO logo

Nova sezona - stari prvak. Tako bi se mogla sumirati još jedna sezona Bundeslige nakon što je Bayern pobjedom protiv Werdera osigurao naslov prvaka.

Bayernovu je momčad u prvom dijelu sezone vodio bivši hrvatski izbornik Niko Kovač koji je s klupe bavarskog giganta otišao u studenom prošle godine nakon teškog poraza od Eintrachta iz Frankfurta. Ključna stvar za njegov odlazak s klupe Bayerna bio je sastanak s Bayernovim predsjednikom uprave Karl-Heinzom Rummeniggeom koji mu je rekao da ga da ga smatra glavnim odgovornim za rezultate i slabu igru, nakon čega je Kovač odlučio otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČELNI ČOVJEK BAYERNA PONOVNO NAPAO KOVAČA? /

Pohvalio novog trenera i rekao što se promijenilo nakon što je Hrvat otišao

Image
ČELNI ČOVJEK BAYERNA PONOVNO NAPAO KOVAČA? /

Pohvalio novog trenera i rekao što se promijenilo nakon što je Hrvat otišao

A nakon što je Bayern u utorak osigurao naslov Rummenigge je dao zanimljivu izjavu u kojoj je zanemario Kovačev utjecaj na sezonu Bayerna.

Korektni Flick

“Momčad je napravila sjajan posao. Otkad je Flick došao, igramo atraktivan i jako uspješan nogomet. Jako smo sretni i ova titula je u potpunosti zaslužena”, poručio je Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je korektniji u svojoj izjavi bio sadašnji trener Bayerna Hansi Flick.

"Veliko, veliko hvala Niki Kovaču. I Robertu. Oni su tu bili do početka studenoga prošle godine. Nitko ne osvaja naslov prvaka sam nego se to radi zajedničkim timskim radom. Hvala Niko, hvala Roberte, ovo je i vaša titula", rekao je Flick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jackpot

Još je jedna zanimljiva stavka na kraju Bayernove sezone, a to je isplata Kovačevog ugovora koji je još uvijek aktivan. Naime, kako je otprije poznato, Kovač je potpisao trogodišnji ugovor s Bavarcima po kojem mu je plaća bila šest milijuna eura po sezoni.

Iako je otišao usred sezone, Bayern je dužan Kovaču isplatiti do kraja plaću za ovu sezonu, no ne i za sljedeću. Usto je po odlasku, kako su pisali njemački mediji, dobio i pozamašnu odštetu koja je iznosila najmanje 10 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo