BARCA SE NAKLONILA RAKITIĆU: / 'On je stup momčadi, samo je nekolicini uspjelo ono što je njemu'

Image

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nezamjenjiv je ove sezone u Barceloni.

24.11.2017.
14:47
VOYO logo

Tome svjedoči i tekst kojeg je klub objavio na svojoj službenoj stranici. Ističu da je Hrvat jedini igrač Barcelone koji je nastupio u svim službenim susretima ove sezone.

"Rakitić je postao nedodirljiv u momčadi Ernesta Valverdea. Nastupio je u svih 20 utakmice ove sezone uključujući ligu prvaka, Kup kralja i španjolski Superkup. Njih 15 počeo je do prve minute, a u pet je zaigrao kao zamjena", piše na stranici kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju i kako je u posljednjih pet sezona to samo za rukom pošlo Andresu Iniesti 2013.-2014. On je kod Tate Martina imao minutažu u prve 22 utakmice. Rakitić taj rekord može izjednačiti zaigra li u nedjelju protiv Valencije i sljedećeg tjedna u Kupu kralja s Murcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na zahtjeve današnjeg nogometa vrlo je neobično za igrača da participira u toliko utakmica zaredom bez odmora. U svim momčadima liga petice samo je 15 igrača nastupilo u svim utakmicama. Nezamjenjivim su se među ostalim pokazali Higuaín (Juventus), Marcus Rashford (Manchester United) i Marek Hamsik (Napoli)", stoji na stranici Barce.

"Rakitić je stup Valverdeove momčadi. Otkako je došao novi trener nije zaigrao samo u trening utakmici s Nastic de Tarragonom. U svim drugim utakmicama Valverdeove ere, bilo službenim ili prijateljskim, Hrvat je imao minutažu u veznom redu", završava tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo