KRONOLOGIJA ZG LUDILA / Policija strahovala od 400 vrlo nasilnih i organiziranih BBB-ovaca: 'Prolaznici su bili šokirani, kršili su sve pred sobom'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bad Blue Boysi u velikom su broju pohodili Sevillu, bilo je incidenata i sukoba s policijom koja se pribojavala crnog scenarija. Naša reporterka Nika Aurora Ključarić donosila je atmosferu i navijačka zbivanja iz grada, kao i najnovije informacije sa Estadio Ramón Sánchez Pizjuána

18.2.2022.
10:24
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na društvenim mrežama svako malo pojavljuju se snimke jučerašnjeg jakog izdanja Bad Blue Boysa u Sevilli. Najžešći navijači Dinama u potpunosti su izdominirali domaći Biris Norte, osvojili grad, te se na stadionu sukobili s policijom. Pretpostavlja se kako je ih u Sevilli bilo oko 1700.

Image
PAKLENI PLAN /

Ekipa Boysa pokušala napasti Biris Norte u njihovom pubu? 'Razbijali su sve pred sobom, zapaljen je i restoran'

Image
PAKLENI PLAN /

Ekipa Boysa pokušala napasti Biris Norte u njihovom pubu? 'Razbijali su sve pred sobom, zapaljen je i restoran'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incidenti i korteo

Španjolski mediji javljaju kako je policija imala nekoliko intervencija na ulici zbog Bad Blue Boysa. Tamošnja policija je izvijestila kako su u srijedu od ranog poslijepodneva počeli dobivati pozive zbog incidenata hrvatskih navijača. Bilo zbog tučnjava ili agresivnog ponašanja i razbijanja...

Razbijen je izlog u ulici Sierpes te je bilo nekoliko tučnjava u Paseo Colonu, ali su na svu sreću ubrzo riješene. Na dan utakmice, bilo je nekoliko manjih incidenta u gradu od strane Bad Blue Boysa, a klub Sevilla stopirao je internetsku prodaju ulaznica za domaće sektore, jer su neki navijači Dinama počeli kupovati i te ulaznice, očito u nedostatku istih. Opravdano se strahovalo da na stadionu ne bi došlo do miješanja domaćih i gostujućih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal El Desmarque objavio je da je došlo do sukoba na trgu u blizini crkve "Svete Marije Magdalene" u centru grada. Španjolski portal izvijestio je i da je napadnuta jedna osoba i demoliran kafić, a za naglasiti kako su Bad Blue Boysi u korteu došli do Estadio Ramón Sánchez Pizjuána.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je ta da su hrvatski navijači u incidentu u blizini crkve Svete Marije Magdalene čak bacili stol u izlog za vrijeme sukoba. Dok su se događali svi ti incidenti, razni ljudi u prolazu šokirano su promatrali nerede zagrebačkih huligana", stoji u pisanju El Desmarquea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalna policija je zbog velikog broja navijača Dinama bila na nogama i pomno pratila događanja na ulicama. Tvrdili su kako su od kolega iz Hrvatske dobili informaciju da u Sevillu dolazi "oko 400 vrlo nasilnih i dobro organiziranih huligana" koji su radili nerede po drugim dijelovima Europe, prema pisanju lokalne ABC Sevilla.

Pun je grad bio policije, koja ništa nije prepuštala slučaju. Bad Blue Boysi doživljavaju svojevrsnu navijačku ekspanziju, posebno na "ulici", dok su na euro gostovanjima također brojni. Znali su to i španjolski policajci, jer hrvatske su ih kolege detaljno izbrifale o aktivnostima BBB-ovaca. Naravno da je strah od eskalacije nasilja bio opravdan, pa su u zrak podigli i policijski helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samoj utakmici, Bad Blue Boysi su se žestoko sukobili s policijom na tribini tijekom prvog poluvremena, a snimke i fotografije sukoba samo su počele curiti. Naša reporterka Nika Aurora Ključarić pratila je događanja u Sevilli i donosila nam atmosferu s ulica i samog stadiona, kao i najnovije informacije s lica mjesta.

Image
Foto: Nika Aurora Ključarić/Net.hr

Ozlijeđeni policajac u sukobu s Bad Blue Boysima jučer na Estadio Ramón Sánchez Pizjuánu.

Na kraju utakmice, Bad Blue Boysi su pozdravili igrače Dinama unatoč 3-1 porazu u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Zanimljivo, ali među igračima Dinama bio je, kako tvrdi naša reporterka, i Ivan Rakitić, kapetan Seville, koji je, eto tako, pozdravio hrvatske navijače. Gospodski, nema što!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo