DRAMATIČNA SNIMKA / Žestoka makljaža Boysa i policije na tribini: Interventna nije imala milosti, ali niti BBB-ovci

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Naša reporterka Nika Aurora Ključarić bila je na licu mjesta u Sevilli i pratila atmosferu s ulica, sa samog Ramon Sanchez Pizjuana, te donosila sve najnovije informacije

17.2.2022.
22:44
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

22.27 - Situacija je na tribini s BBB-ovcima mirna, zagrebački ultrasi skandiraju: 'Ti se nemaš sramit kaj"...

Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Rakitić s igračima Dinama došao pod tribinu punu Boysa: Pogledajte njihovu reakciju

Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Rakitić s igračima Dinama došao pod tribinu punu Boysa: Pogledajte njihovu reakciju

Image

21.44 - Razlog sukoba s policijom nije točno poznat, ali se na snimci jednog navijača vidi kako su specijalci upali na tribinu s Bad Blue Boysima, mlatili ih palicama i rastjerali po tribini. Informacija o ozlijeđenima još nema, a situacija se vrlo brzo smirila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.43 - Boysi su poludjeli nakon gola Dinama za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.31 - Imamo i snimku.

21.27 - Čini se kako su španjolski policajci ušli bili na tribinu s Boysima, pa ih počeli pritiskati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

21.22 - Problemi na tribini s Boysima, javlja komentator Arena Sporta.

21.16 - "Dinamo, Dinamo", grmi s tribine sad, Dinamo je dobio gol, ali pjesma Boysa ne prestaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.12 - "Ajmo plavi oo, ajmo plavi ee, ajmo plavi oo, volim Dinamo".

21.05 - U 5. minuti Boysi se prvi put čuju. "I naprijed plavi, pjesma se ori"... Domaći navijači su za sad glasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.53 - Bad Blue Boysi su na tribini, ljudi još ulaze. Grmi pjesma na stadionu, domaći navijači pjevaju u ovim trenucima himnu. Ugasila su se svijetla na stadionu, pa su se upalila. Kulisa je impresivna. Oko 28 tisuća navijača u jedan glas pjeva himnu. Kako grmi...

20.13 - Policija kaže kako je spriječila organiziranu tučnjavu Boysa sa skupinom huligana Seville Biris Norte, no nije uspjela spriječiti sve nerede. No, svi incidenti koji su se dogodili, ipak su bili manjeg obujma. Moglo je biti puno gore. Sad se strahuje da sukobi neće izbiti na tribinama Ramon Sanchez Pizjuana, jer se vjeruje kako su neki navijači Dinama kupili ulaznice putem interneta za domaće sektore, prije nego što je klub danas stopirao internet prodaju ulaznica za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.53 - Dobili smo snimku na kojoj se vidi kako španjolska policija smiruje Boyse i tjera našu reporterku Niku Auroru Ključarić.

19.43 - Naša reporterka Nika Aurora Ključarić javlja kako helikopter nadlijeće stadion. Ovo je strašno izdanje Boysa na ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.23 - Lokalna policija je zbog velikog broja navijača Dinama na nogama i pomno prati događanja na ulicama. Tvrde kako su od kolega iz Hrvatske dobili informaciju da u Sevillu dolazi "oko 400 vrlo nasilnih huligana" koji su radili nerede po drugim dijelovima Europe, piše ABC Sevilla. Pun grad je policije, koja ništa ne prepušta slučaju.

19.00 - Naša reporterka Nika Aurora Ključarić razgovarala je s jednim navijačem Dinama u Sevilli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.50 Navijači Dinama su krenuli u korteu prema stadionu. Naša reporterka je u blizini i snima korteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.35 Portal El Desmarque objavio je da je došlo do sukoba na trgu u blizini crkve Svete Marije Magdalene u centru grada. Španiolski portal javlja da je napadnuta jedna osoba i demoliran je kafić. Objavljena je snimka koju možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni klub Sevilla obustavila prodaju ulaznica putem onlinea

Bliži se večerašnja prva utakmica playoffa osmine finala Europske lige između Seville i Dinama na Estadio Ramón Sánchez Pizjuánu. Atmosfera se polako zahuhtava. Oko 1800 Bad Blue Boysa, pretpostavlja se, došlo je u prijestolnicu Andaluzije, zbog čega je susret proglašen visokorizičnim.

U četvrtak na dan utakmice, španjolski mediji javljaju o pokušaju manevra zagrebačkih navijača, kao i o zabrinutosti koja vlada u sevillskoj policiji, ali i gradu, zbog invazije Boysa, koji i u Španjolskoj imaju reputaciju okorjelih nogometnih huligana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u slobodnoj prodaji do jučerašnjeg dana navodno ostalo nešto više od 10 tisuća ulaznica, Sevilla je danas obustavila internetsku prodaju ulaznica, i to odlukom nadležnih tijela.

Navodno je španjolski klub otkrio da su navijači Dinama koji su stigli u Španjolsku bez ulaznice, istu kupili na internetskoj stranici andaluzijskog kluba. A to je veliki problem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, budući da se radi o utakmici visokog rizika, Španjolci žele spriječiti miješanje domaćih i gostujućih navijača, odnosno Boysa koji su razgrabili 1700 ulaznica za gostujući sektor na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan koji može primiti blizu 44 tisuće gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo su Španjolci poslali tisuću ulaznica u Zagreb koje su razgrabljene, nakon čega su u Maksimirskoj 128, vidjevši koliki interes vlada među njihovim navijačima, odlučili uputiti zahtjev da im se odobri novi kontigent ulaznica. Sevilla je odgovorila pozitivno, te je u Zagreb stiglo još 700 ulaznica, koje su također odmah planule. Veći broj navijača Dinama očito je otputovao u Seviilu, nego što je bilo ulaznica za njih, a da su uspjeli razgrabiti još veći broj domaćih ulaznica, moglo je doći do kaosa na samom stadionu, jer bi Bad Blue Boysi bili pomiješani s domaćim navijačima...

Jučer je policija imala nekoliko intervencija zbog BBB-ovaca

Španjolski mediji javljaju i kako je policija imala nekoliko intervencija na ulici zbog Bad Blue Boysa. Tamošnja policija je izvijestila kako su u srijedu od ranog poslijepodneva počeli dobivati pozive zbog incidenata hrvatskih navijača. Bilo zbog tučnjava ili agresivnog ponašanja i razbijanja. Razbijen je izlog u ulici Sierpes te je bilo nekoliko tučnjava u Paseo Colonu, ali su na svu sreću ubrzo riješene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U srijedu je u centru grada izbilo nekoliko nereda i izoliranih incidenata koje su započeli navijači Dinama iz Zagreba. Njihova navijačka skupina poznata je po sukobima i neredima u brojnim europskim gradovima", piše ABC Sevilla.

Snimka koja kruži internetom i medijima

Također, španjolski eldesmarque.com objavio je snimku na kojoj Bad Blue Boysi mirno stoje okupljeni kod jednog kafića, a kad su shvatili da ih netko snima jedan je navijač pokazao golu stražnjicu, dok je drugi mahao s hrvatskom zastavom s prvi početnim bijelim poljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada još nema uhićenih ili ozlijeđenih. Naša reporterka Nika Aurora Ključarić nalazi se na licu mjesta u Sevilli i donosi sve najnovije informacije, kao i atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo