NAPETO U SEVILLI / Boysi izazvali nerede: Imamo snimku dolaska BBB-ovaca ispred stadiona; Pogledajte reakciju policije prema našoj novinarki

Image
Foto: Screenshot: Net.hr

Policija je dosta strogo usmjeravala korteo Bad Blue Boysa prema tribini predviđenoj za gostujuće navijače, a jedan je interventni policajac otjerao našu novinarku Niku Auroru Ključarić, u trenutku kad je snimala korteo

17.2.2022.
20:05
Screenshot: Net.hr
VOYO logo

Oko 1700 navijača Dinama okupilo se danas u Sevilli kako bi podržali Plave u borbi za osminu finala Europske lige protiv Seville (21.00). Iako na dan utakmice nije bilo većih nereda u Andaluziji, španjolski mediji javljaju o incidentima u kafićima na dan utakmice, ali i jučer tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Rakitić s igračima Dinama došao pod tribinu punu Boysa: Pogledajte njihovu reakciju

Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Rakitić s igračima Dinama došao pod tribinu punu Boysa: Pogledajte njihovu reakciju

Demoliran kafić

Na trgu u blizini crkve Svete Marije Magdalene u centru grada sukobila se skupina Bad Blue Boysa, a španjolski mediji javljaju o razbijenom kafiću, poprištu sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal El Desmarque piše kako su BBB-ovci napali jednog čovjeka. Objavili su i snimku na kojoj se čuje vika i lete stolovi. Očevici kažu da ne znaju kako je sve počelo. Također, naša reporterka Nika Aurora Ključarić poslala nam je kratku snimku trenutka na kojoj se vidi kako španjolska policija, inače vrlo rigorozna, smiruje Boyse, usmjerava dosta rigorozno korteo i tjera našu reporterku, ali i ostale znatiželjnike.

Navijači Dinama kupili ulaznice za domaće tribine putem online kupovine

U četvrtak na dan utakmice, španjolski mediji javljaju i o pokušaju manevra zagrebačkih navijača, kao i o zabrinutosti koja vlada u sevillskoj policiji, ali i gradu, zbog invazije Boysa, koji i u Španjolskoj imaju reputaciju okorjelih nogometnih huligana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u slobodnoj prodaji do jučerašnjeg dana navodno ostalo nešto više od 10 tisuća ulaznica, Sevilla je danas obustavila internetsku prodaju ulaznica, i to odlukom nadležnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je španjolski klub otkrio da su navijači Dinama koji su stigli u Španjolsku bez ulaznice, istu kupili na internetskoj stranici andaluzijskog kluba. A to je veliki problem, jer je moglo doći do miješanja Boysa i domaćih navijača na tribinama stadiona.

Strahuje se od miješanja navijača na tribinama

Naime, budući da se radi o utakmici visokog rizika, Španjolci žele spriječiti miješanje domaćih i gostujućih navijača, odnosno Boysa koji su razgrabili 1700 ulaznica za gostujući sektor na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo su Španjolci poslali tisuću ulaznica u Zagreb koje su razgrabljene, nakon čega su u Maksimirskoj 128, vidjevši koliki interes vlada među njihovim navijačima, odlučili uputiti zahtjev da im se odobri novi kontigent ulaznica.

Sevilla je odgovorila pozitivno, te je u Zagreb stiglo još 700 ulaznica, koje su također odmah planule. Veći broj navijača Dinama očito je otputovao u Sevillu, nego što je bilo ulaznica za njih, a da su uspjeli razgrabiti još veći broj domaćih ulaznica, moglo je doći do kaosa na samom stadionu, jer bi Bad Blue Boysi bili pomiješani s domaćim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se situacija odvijati na samom stadionu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo